Het ultieme recept voor traditionele Chili Con Carne

chili-con-carne

Het ultieme recept voor traditionele Chili Con Carne

Chili con carne is een klassiek Amerikaans gerecht met wortels in het met chilipeper gekruide eten van 19e-eeuwse Mexicaanse mijnwerkers. Sindsdien is het ontelbare keren geadopteerd, aangepast en herwerkt, maar er gaat niets boven het origineel vanwege zijn eenvoud en pittige smaak. Het exacte recept voor dit iconische gerecht hangt af van wie je het vraagt ​​en waar je kijkt, maar het blijft een eenvoudig mengsel van rode kidneybonen, rundvlees (meestal in blokjes of gehakt), uien en chilipepers die in minder dan een uur klaar zijn met alleen basisingrediënten die in elke keukenkast te vinden zijn. Er zijn een paar geheimen om ervoor te zorgen dat je chili con carne elke keer weer perfect is…

Rundvlees is de ster van dit gerecht

Eerst en vooral is chili een gerecht gemaakt met rundvlees, dus als je ander vlees gebruikt, is het eigenlijk helemaal geen chili. Gebruik voor de beste smaak en textuur een snee met veel vet, zoals een biefstuk of vet rundergehakt. Je kunt ook proberen een mengsel van beide te gebruiken, evenals een reeks verschillende kruiden en smaakmakers om de smaak te veranderen. U wilt geen magere stukken vlees gebruiken, omdat ze taai en taai worden als ze gaar zijn.

No-bean chili met vlees

Chili is een hoofdbestanddeel van het Amerikaanse dieet, maar sommige mensen worden afgeschrikt door het idee van een gerecht gemaakt met bonen. Het is geen schande om in plaats daarvan voor een no-bean chili te gaan. Het enige wat je hoeft te doen is de rode kidneybonen te vervangen door blokjes of gehakt en je bent klaar om te gaan. Je kunt ook gemalen vlees gebruiken als je geen andere keus hebt; zorg er wel voor dat je het heel fijn hakt, zodat het in kleine stukjes uiteenvalt, wat het gemakkelijker maakt om te eten.

Koop de juiste soort bonen

Er zijn veel verschillende soorten bonen in de wereld, maar als het op chili aankomt, is alleen de rode kidneyboon voldoende. Kidneybonen zijn vrij mild, wat betekent dat ze de chili niet overheersen en een onaangename textuur of consistentie creëren. Andere soorten bonen zijn te waterig en zullen de textuur van de chili bederven. Je kunt ook proberen zwarte bonen te gebruiken, of zelfs een mengsel van beide, maar zorg ervoor dat je de hoeveelheid die je gebruikt vermindert, want ze zijn veel natter dan bruine bonen.

Gebruik vlees van de beste kwaliteit dat je kunt vinden

Dit is een ander ingrediënt dat een enorme impact zal hebben op de algehele smaak en textuur van je chili. De beste optie is om een ​​stuk vlees van hoge kwaliteit te kopen en dit naar wens te bereiden. Zo weet je zeker dat je alleen de beste ingrediënten gebruikt en smaakt het ook een stuk lekkerder dan het voorverpakte spul. Als je kunt, probeer dan een snee te krijgen die veel vet bevat, zoals een biefstuk of vet rundergehakt.

Gebruik waar mogelijk verse, hele ingrediënten

Verse ingrediënten zijn altijd beter dan gedroogde, dus gebruik gerust verse tomaten, paprika’s, chilipepers en wat je verder nog nodig hebt om deze chili tot leven te laten komen. Je kunt de tomaten uit blik ook vervangen door hele tomaten, ze zijn vaak veel beter van kwaliteit dan de tomaten uit blik, en je kunt gemakkelijk de pitjes van chilipepers verwijderen als je niet van de hitte houdt.

The Final Touch: een besprenkeling van kaas en verse kruiden

Of je je chili wilt met een beetje kaas of niet, is helemaal aan jou, maar het smaakt geweldig als het goed is gedaan, en kan als topping worden toegevoegd voordat je het serveert. Strooi vlak voor het serveren een royale hoeveelheid geraspte kaas over de chili en zorg ervoor dat je deze erdoor roert zodat hij smelt en zich vermengt met de andere ingrediënten. Kruiden zijn een andere geweldige toevoeging aan chili, dus probeer een kleine hoeveelheid gehakte peterselie of koriander toe te voegen.

Dus daar heb je het

Chili is een eenvoudig gerecht dat op verschillende manieren kan worden gemaakt. Met zijn oorsprong in de Mexicaanse keuken, is het niet verwonderlijk dat het gerecht een scala aan ingrediënten kan bevatten. Welke versie je ook besluit te maken, chili zal je zeker bevallen! Chili is een stevige en bevredigende maaltijd die snel en gemakkelijk te maken is. Je kunt bijna elk soort vlees gebruiken, inclusief rundergehakt, kalkoen of kip. Er zijn veel verschillende manieren om chili te maken, dus experimenteer gerust en creëer je eigen speciale recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services