Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade

Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade

Hallo allemaal, vandaag wil ik jullie graag een heerlijk budgetvriendelijk recept delen voor Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade. Dit is een fantastische maaltijd voor een gezellig avondje thuis, en het beste van alles is dat het niet duur hoeft te zijn. Het is ook geschikt voor verschillende voedingsbehoeften, omdat er veganistische, vegetarische en glutenvrije alternatieven inbegrepen zijn.

Toen ik voor het eerst Japanse biefstuk probeerde, werd ik verliefd op de smaak. Het is zo rijk en sappig, en de teriyakisaus zorgt voor een heerlijke glazuur. Het was echter een beetje intimiderend om het zelf thuis te maken. Maar na een paar pogingen kan ik nu met vertrouwen zeggen dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Dus kom op, laten we aan de slag gaan en deze heerlijke maaltijd maken!

Ingrediënten

Voor de biefstuk:

– 2 biefstukken (ongeveer 200 gram elk)
– 3 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels mirin of droge sherry
– 2 eetlepels honing
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel geraspte gember

Voor de teriyakisaus:

– 1/4 kopje sojasaus
– 2 eetlepels mirin of droge sherry
– 2 eetlepels honing
– 1 teentje knoflook, fijngehakt
– 1 eetlepel geraspte gember
– 1 eetlepel maizenabloem
– 1/4 kopje water

Voor de noedelsalade:

– 200 gram noedels (rijstnoedels, sobanoedels of eiernoedels, afhankelijk van uw voorkeur of voedingseisen)
– 1/2 kopje geraspte wortelen
– 1/2 kopje gehakte komkommer
– 1/2 kopje gehakte rode paprika
– 1/4 kopje gehakte rode ui
– 2 eetlepels gehakte koriander of peterselie
– 2 eetlepels limoensap
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie

Instructies

1. Meng de ingrediënten voor de marinade van de biefstuk in een kleine kom. Leg de biefstukken in een ovenschaal en giet de marinade eroverheen. Zorg ervoor dat alle stukjes biefstuk bedekt zijn. Dek de schaal af en zet deze minstens 30 minuten in de koelkast.

2. Terwijl de biefstuk marineert, kunt u beginnen met het maken van de teriyakisaus. Meng de sojasaus, mirin of sherry, honing, knoflook en gember in een kleine kom. Roer de maïzena erdoorheen en zet het apart.

3. Bak de biefstukken aan beide kanten in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant voor medium-rare. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie.

4. Giet de saus in de koekenpan en breng aan de kook. Laat de saus een paar minuten sudderen tot hij is ingedikt. Als de saus nog steeds te dun is, voeg dan wat extra maïzena toe. Haal de saus van het vuur en zet deze apart.

5. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet de noedels af en spoel ze af onder koud water. Meng de noedels met de groenten, koriander of peterselie, limoensap, sojasaus en sesamolie.

6. Snijd de biefstuk in plakjes en serveer met de teriyakisaus en noedelsalade.

Tips

– Als u de biefstuk wilt vervangen door tofu, kunt u deze op dezelfde manier bereiden en marineren in dezelfde marinade. Bak de tofu in een koekenpan op middelhoog vuur tot hij goudbruin is.
– Als u allergisch bent voor sojasaus, kunt u deze vervangen door tamari of kokosaminos.
– Als u geen mirin of droge sherry heeft, kunt u deze vervangen door rijstazijn of witte wijnazijn.
– Als u restjes heeft, kunt u de biefstuk en noedelsalade bewaren in aparte luchtdichte containers in de koelkast. Ze moeten ongeveer 3-4 dagen goed blijven.
– In plaats van een biefstuk van de slager kunt u ook een rosbief van de supermarkt gebruiken voor een goedkopere versie van dit recept.

Ik hoop dat jullie net zo van dit recept genieten als ik! Het is zo’n heerlijke maaltijd en het is geweldig om te weten dat het budgetvriendelijk kan zijn. Als je dit recept probeert, laat het me dan zeker weten wat je ervan vond!

Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade
Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade

Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade

Japanse biefstuk met teriyakisaus en noedelsalade

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services