Pittige Paneer Curry Recept
Pittige Paneer Curry Recept
Heerlijke Indiase pittige vegetarische curry vol smaak en aroma’s. Perfect voor vegetariërs en liefhebbers van eenvoudige Indiase gerechten.
Ingrediënten:
- 500g paneer, in blokjes gesneden
- 2 grote tomaten, fijngehakt
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 eetlepel gemberpasta
- 1 eetlepel knoflookpasta
- 2 theelepels kurkumapoeder
- 2 theelepels komijnpoeder
- 2 theelepels korianderpoeder
- 2 theelepels garam masala
- 2 theelepels chilipoeder
- 2 eetlepels olie
- Zout naar smaak
- 1/2 kopje water
- Verse korianderblaadjes voor garnering
Instructies
- Verhit olie in een pan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot goudbruin.
- Roer de gember- en knoflookpasta erdoor en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg de fijngehakte tomaten toe en bak tot de tomaten zacht zijn.
- Voeg alle specerijen toe (kurkuma, komijn, koriander, garam masala en chilipoeder) en bak nog eens 2 minuten.
- Voeg de blokjes paneer toe en bak gedurende 5 minuten totdat de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen en knapperig is.
- Voeg water toe, roer goed en breng aan de kook. Laat sudderen tot de curry dikker wordt en de gewenste consistentie heeft. Voeg zout naar smaak toe.
- Garneer met verse korianderblaadjes en serveer met rijst of naan.
Opbrengst & Voedingswaarde
Dit recept is geschikt voor 4 personen. Elke portie bevat ongeveer 250 calorieën, 15 gram vet, 20 gram eiwit en 8 gram koolhydraten.
Introductie
Als je op zoek bent naar een vegetarisch Indiaas gerecht vol smaak en aroma’s, dan is Pittige Paneer Curry Recept iets voor jou. Dit recept is eenvoudig te maken en bevat een heerlijke mix van specerijen en kruiden die samenwerken om een heerlijke, pittige smaak te creëren. Het beste gedeelte is dat het in een mum van tijd op tafel staat en perfect is voor lunch of diner.
Serveertips
Deze pittige paneer curry smaakt het beste als deze wordt geserveerd met naanbrood, rijst of chapati. Als je van extra pit houdt, voeg dan een snufje chilipoeder toe aan de garnering. Serveer met een frisse salade aan de zijkant om de smaken in balans te brengen.
Alternatieven
Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, kun je de paneer vervangen door tofu. Dit vermindert de kosten en het wisselt de smaak van het gerecht af. Je kunt ook groenten toevoegen, zoals erwten, wortelen of aardappels voor extra vulling. Als je geen fan bent van pittige gerechten, voeg dan minder chilipoeder toe of sla het over en voeg in plaats daarvan wat extra garam masala of komijnpoeder toe voor een mildere smaak.
Geef een reactie