Ramen noedel salade
Deze Ramen Noodle Salad aten we vaak toen ik opgroeide en ik hou er nog steeds net zoveel van als vroeger. Waarom? Omdat het licht, fris, vullend is, gebruik maakt van eenvoudige en betaalbare ingrediënten en goed bewaard kan worden in de koelkast, zodat je de restjes nog dagenlang kunt eten (minder koken, meer eten!). Bewaar dit recept want het gaat je door die lange, hete zomerdagen helpen!
Wat is Ramen Noodle Salad?
Deze Ramen noodle salade is eenvoudigweg een mix van fijngehakte kool, kip, wortelen, lente-uien, amandelen en…tromgeroffel…ongekookte instant ramen noedels voor een beetje extra CRUNCH! De salade heeft ook een eenvoudige lichte dressing, met Aziatisch geïnspireerde smaken zoals gember, rijstazijn en sojasaus. Veel mensen noemen deze salade Chinese kipsalade, maar het is geen authentiek Chinees recept. Daarom noemen we het Ramen Noodle Salade.
Wat voor soort kool moet je gebruiken?
Deze salade wordt meestal gemaakt met Napa-kool, die een iets lichtere en delicatere textuur heeft dan gewone groene kool, maar het is volledig flexibel. Napa-kool was een beetje aan de dure kant toen ik deze week in de winkel was, dus verving ik het voor groene kool en voegde wat paarse kool toe voor kleur. Je kunt ook alleen groene kool gebruiken, of als je een nog grotere shortcut wil, gebruik dan twee zakken voorgesneden coleslawmix (kool en wortelen) in plaats van zelf te snijden. … Maar vers geraspte kool smaakt altijd beter. ;)
Wat kun je nog meer toevoegen?
Ik hou van salades omdat je er zoveel verschillende ingrediënten aan kunt toevoegen, en deze Ramen Noodle Salad is daar geen uitzondering op! Hier zijn nog enkele andere leuke ingrediënten die je aan de ramen noedelsalade kunt toevoegen, als je ze bij de hand hebt:
- Mandarijnen
- Sesamzaadjes
- Cashewnoten
- Avocado
- Komkommer
- Edamame
- Pinda’s
- Geraspte broccolistengels
HOE RESTJES BEWAREN
Als je deze ramen noodle salade van tevoren wilt maken (zeer aan te bevelen), heb je een paar opties. Als je de ramen noedels super knapperig wilt houden, roer ze dan niet door de salade voordat je hem bewaart. Strooi ze gewoon over elke portie vlak voor het eten. Ik vind het geweldig hoe de ramen na verloop van tijd de smaak van de dressing opnemen, maar je kunt natuurlijk zelf bepalen wat je doet! De amandelen worden iets zachter als de salade in de koelkast staat. De salade blijft ongeveer 3-4 dagen goed in de koelkast.
Geef een reactie