Thaise Groene Curry Kip

Thaise Groene Curry Kip

Thaise Groene Curry Kip

Thaise Groene Curry Kip in een snelkookpan
Thaise Groene Curry Kip

Type: Hoofdgerecht

Cuisine: Thais

Keywords: Aziatisch, Wereldkeuken, Curry kip

Recipe Yield: 4 porties

Calories: 427

Preparation Time: 10

Cooking Time: 25

Total Time: 40

 

Instructies:

  • Meng in een kom de kokosmelk, kippenbouillon, kerriepasta, sojasaus en vissaus. Voeg bruine suiker en basilicum naar wens toe. Roer met een garde tot het mengsel glad is. Zet opzij voor later gebruik
  • Zet de multifunctionele snelkookpan aan en selecteer de Saute-functie. Verhit de olie in de pan. Voeg de kip toe en bak deze, onder af en toe roeren, in 3-4 minuten bruin. Voeg limoenschil, gember, knoflook en jalapeno toe en bak nog 1 minuut al roerend.
  • Doe het kokos kerriemengsel in een pan op uw fornuis en roer met een houten lepel. Schraap eventuele gebruinde stukjes die zich op de bodem van de pan hebben gevormd los en sluit de pan af met het deksel. Selecteer ‘Hoge druk’ volgens de instructies van de fabrikant; stel de timer in op zes minuten. Wacht tien minuten voordat het koken begint, zodat u eerst druk in de pan kunt opbouwen!
  • Ongeveer 5 minuten nadat de druk is losgelaten, ontgrendel en verwijder het deksel. Selecteer opnieuw Sauteren. Voeg er peultjes en paprika aan toe en kook tot ze zacht zijn- 3 -4 minuten moeten genoeg zijn! Druk op Annuleren als u klaar bent en garneer met gehakte koriander voor de finishing touch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *