Tournedos met kruidenboter en geroosterde groenten
Tournedos met kruidenboter en geroosterde groenten
Introductie
Ben je op zoek naar een overheerlijke maaltijd die ook nog eens vriendelijk is voor je portemonnee? Dan is dit recept voor Tournedos met kruidenboter en geroosterde groenten een goede optie! Dit gerecht is rijk aan smaak, voedzaam en kan aangepast worden aan verschillende dieetvoorkeuren.
Wist je dat Tournedos oorspronkelijk een Frans gerecht is? Maar wees gerust, dit recept is heel gemakkelijk te maken met ingrediënten die je kunt vinden in de Nederlandse supermarkten. In dit recept worden classic groenten gebruikt, maar voel je vrij om te variëren afhankelijk van wat er in het seizoen is of wat er in de aanbieding is.
Ingrediënten
- 4 Tournedos van ongeveer 150 gram per stuk
- 2 el olijfolie
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 el verse peterselie, fijngehakt
- 1 el verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 el verse tijm, fijngehakt
- 2 el roomboter
- 1 grote aardappel
- 1 wortel
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 el zout
- 1 tl zwarte peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Schil de aardappel en snijd deze in blokjes. Snijd ook de wortel, ui, rode paprika, gele paprika en courgette in blokjes.
- Verdeel de groenten over een ovenschaal en besprenkel ze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Zet de ovenschaal in de oven en rooster de groenten gedurende 25 minuten, of tot ze gaar en goudbruin zijn. Schep de groenten halverwege de kooktijd om voor gelijkmatig roosteren.
- Terwijl de groenten in de oven staan, maak je de kruidenboter. Smelt de roomboter in een pan op middelhoog vuur. Zodra de boter is gesmolten, voeg je de knoflook, peterselie, rozemarijn en tijm toe. Roer goed en laat ongeveer 1 minuut sudderen. Zet de kruidenboter apart.
- Bak de tournedos in dezelfde pan op hoog vuur tot ze aan elke kant bruin zijn. (dit kan in ongeveer 2-3 minuten per kant)
- Haal de tournedos uit de pan en laat ze rusten op een bord. Besprenkel elke tournedos met de kruidenboter en serveer met de geroosterde groenten.
De portiegrootte van dit recept is 4 personen, en de kooktijd is ongeveer 40 minuten in totaal (inclusief voorbereidingstijd).
Je kunt ook experimenteren met verschillende groenten afhankelijk van wat er in het seizoen is. Het is ook een goed idee om eventuele restjes groenten op te gebruiken door ze de volgende dag toe te voegen aan een salade of als soepje.
Voor vegetarische en veganistische variaties, kun je de tournedos vervangen door een plantaardige vleesvervanger zoals Quorn of een portobello-paddenstoel. En om het glutenvrij te maken, let er dan op dat de boter geen toegevoegde gluten bevat.
Geef een reactie