Zoete aardappelstamppot met spinazie en feta

Zoete aardappelstamppot met spinazie en feta



Zoete Aardappelstamppot met Spinazie en Feta – Recept

Zoete Aardappelstamppot met Spinazie en Feta

Ingrediënten:

  • 1 kg zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 300 g verse spinazie
  • 200 g feta-kaas, verkruimeld
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Kook de zoete aardappelen in een grote pan met licht gezouten water tot ze zacht zijn en gemakkelijk kunnen worden
    geprakt.
  2. Giet de aardappelen af en zet ze apart.
  3. Verhit de olijfolie in een andere pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de knoflook en ui toe en bak ze tot ze zacht en geurig zijn.
  5. Voeg de spinazie toe en kook al roerend tot de spinazie is geslonken.
  6. Prak de zoete aardappelen in de pan met een aardappelstamper.
  7. Voeg de gebakken spinazie, verkruimelde feta, oregano, tijm, zout en peper toe aan de pan en meng goed.
  8. Verwarm het gerecht nog even op laag vuur, zodat de smaken goed mengen.
  9. Proef en voeg indien nodig extra kruiden of smaakmakers toe.
  10. Serveer de zoete aardappelstamppot warm en geniet ervan!

Opbrengst en Voedingswaarde:

Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 porties.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 350
  • Koolhydraten: 45 g
  • Eiwitten: 12 g
  • Vetten: 14 g
  • Vezels: 8 g

Inleiding:

Hallo daar! Vandaag deel ik graag mijn favoriete recept voor zoete aardappelstamppot met spinazie en feta met jou.
Dit gerecht combineert de aardse zoetheid van zoete aardappel met de hartige smaak van feta en de frisse knapperigheid
van spinazie. Het is een heerlijk bevredigende maaltijd, perfect voor een doordeweekse avond of zelfs als een bijgerecht
bij een speciale gelegenheid.

Tips voor Serveren:

Om deze zoete aardappelstamppot met spinazie en feta nog specialer te maken, kan je het serveren met geroosterde
knoflookgarnalen of een stuk gebakken zalm. Het voegt een extra smaakdimensie en eiwitten toe aan het gerecht. Je
kunt ook een handje geroosterde pijnboompitten of walnoten toevoegen voor een lekkere crunch.

Budgetvriendelijke Alternatieven:

Als je een beperkt budget hebt, zijn er enkele geweldige alternatieven om deze zoete aardappelstamppot met spinazie
en feta toch lekker en voedzaam te maken. In plaats van feta-kaas kan je geitenkaas of geraspte oude kaas gebruiken.
Qua groenten kan je ook andere bladgroenten gebruiken, zoals boerenkool of raapstelen. Het belangrijkste is om te
improviseren met wat je bij de hand hebt en te genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd!

Zoete aardappelstamppot met spinazie en feta
Zoete aardappelstamppot met spinazie en feta

Zoete aardappelstamppot met spinazie en feta

Zoete aardappelstamppot met spinazie en feta

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services