Picanha Steak The Meat Lovers 6 x 300 gram

Picanha Steak The Meat Lovers 6 x 300 gram

1.8 kg
51.67 / per kg
THT: 01-05-2024

 93.00

excl. BTW 85.32

Horeca discounter 1
doos
15% korting 79.05
2 - 3
dozen
20% korting 74.40
4 +
dozen
30% korting 65.10
Voeg toe +

Ma - Vr 16:00 - 18:00

Bel ons +31 55 726 0010

Beschrijving

Het staartstuk dankt zijn smaak aan de goede marmering en het aanwezige randje vet. Afkomstig van runderen die leven op uitgestrekte vlaktes in Australië. Ze worden minimaal 120 dagen graan gevoerd.

De Picanha is bekend vanwege zijn mooie grote vetkap die zorgt voor een ongeëvenaarde smaak. Het staartgedeelte van het rund, waar de Picanha uitgesneden wordt, is maar weinig in beweging. Hierdoor blijft het vlees gedurende het leven van de koe erg soepel. Vandaar dat jouw unieke stuk vlees zo mals als boter is, want dat wil je natuurlijk! Hij is op z’n best wanneer hij dooraderd is met vet. Dat geeft namelijk samen met de vetkap die echte unieke smaak aan de Picanha. Hij is in ieder geval niet voor niets een van de meest gekochte vleessoorten voor de barbecue.

Een voordeel doos van 1,8 kilo

6 x 300 gram

Bewaren bij -18°C.

Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Barbecue: 5 min.* Regelmatig keren
Grillpan: 5 min.* Halverwege omkeren
Na bereiding afdekken met aluminium- folie en 2 minuten laten rusten.
* Voor ontdooid product.
Ontdooi bij voorkeur 1 dag van te voren uit de kartonnen verpakking en in de koelkast.

BBQ-bereidingstips

Om de karakteristieke smaak van de Picanha het beste tot zijn recht te laten komen moet je op de juiste manier te werk gaan. De perfecte picanha van de BBQ? Het is zo gedaan met de volgende stappen:

  1. Zorg ervoor dat het vlees eerst op kamertemperatuur is. Hierdoor gaart het vlees gelijkmatiger.
  2. Snijd de vetkap kruislings in. Hierdoor zal de vetkap krokanter worden en zal het vlees zijn vorm goed behouden tijdens de bereiding.
  3. Breng het vlees op smaak met wat peper en zout.
  4. We gaan het vlees via een reverse sear bereiden. Dit betekent dat we eerst op indirecte hitte gaan grillen tot een kerntemperatuur van 45 graden. Hiervoor kun je het beste een dome-temperatuur van 120 graden aanhouden.
  5. Verhoog de dome-temperatuur vervolgens tot 250 graden. Plaats het vlees op het gedeelte met directe hitte tot deze een kerntemperatuur heeft van 54 graden. Voor rare houden we 49 tot 54 graden aan en medium rare 55 tot 57 graden als kerntemperatuur.
  6. Laat de picanha nog even rusten zodat het heerlijk op smaak komt! Bij de reverse sear bereiding is het geen probleem om de picanha slechts heel even kort te laten rusten.

 

Extra informatie

Gewicht 1.8 kg
Afmetingen 295 × 193 × 127 cm

Ingrediënten

Ingrediënten Rundvlees

Voedingswaarde / 100 gr Energiewaarde kJ: 691 kJ Energiewaarde kcal : 165 kcal Vet : 8,0 g – verzadigd vet : 3,5 g Koolhydraten : < 0,5 g – suikers : < 0,5 g Eiwit: 23 g Zout : 0,0 gr

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.


Wees de eerste om “Picanha Steak The Meat Lovers 6 x 300 gram” te beoordelen

De MegaFoodstunter heeft grote zorgvuldigheid in acht genomen bij het ontwikkelen en onderhouden van de website.
We doen er alles aan om te zorgen dat de prijs en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk is.
Desondanks, omdat wij voortdurend op allerlei vlakken ontwikkelen, is het mogelijk dat er op onze website onjuistheden of onvolkomenheden voorkomen.
Prijzen en productinformatie zoals voedingswaarden, dieet of allergie informatie kunnen geregeld wijzigen.
We adviseren je daarom, alvorens je het product gebruikt, altijd eerst de verpakking te lezen.

Onze producten worden ijskoud bij u bezorgd, de producten dienen dan ook op -18c bewaard te worden.
Na ontdooien niet opnieuw invriezen.

Availability: Op voorraad Artikelnummer: 11609110 Categorieën: ,