Barbecue seizoen is Steak seizoen – Lekkere recepten om uw steaks te bereiden

Barbecue seizoen is Steak seizoen – Lekkere recepten om uw steaks te bereiden

Het zonnetje schijnt, de zomer staat voor de deur, de barbecues kunnen weer uit het stof. Vanzelfsprekend hoort daar een goede steak bij die, als u het goed bereidt, smelt op uw tong als sneeuw dat doet voor de zon. Maar hoe kiest u nu een lekker stuk vlees en wat is dan de juiste bereiding? MegaFoodStunter heeft hier twee heerlijke gerechten speciaal voor uw Rib-eye steak (entrecote) en Tenderloine steak.

  • Portiegrootte100
  • Energie170 cal
  • Cursus
  • Kookmethode
    • Baking
    • Roasting

Suggesties voor vlees

  • Rundvlees Entrecote Steak (MegaFoodStunter)
  • Sirloin Steak (MegaFoodStunter)
  • Rib Eye Steak (MegaFoodStunter)
1

Rib-eye

Ook wel entrecote genoemd. Als we het over een mals stuk vlees hebben dan mag de Rib-Eye niet ontbreken. De naam zegt het eigenlijk al. Het vlees komt direct van de rib van een rund, maar dan zonder het bot. Er zijn verschillende soorten Rib-Eye verkrijgbaar waaronder de tomahawk en cowboy steak. Deze laatste twee worden geserveerd met het bot er nog aan.

Bereiding

Er zijn verschillende manieren om de Rib-Eye te bereiden op de grill van de barbecue. Het bereiden kan 2.5 uur duren of u kunt met een klein uurtje klaar zijn. Voor nu gaan we voor de korte versie.

Voor extra smaak kruidt u het vlees met kruiden naar wens en laat u dat ongeveer een half uur intrekken. Wees niet bang te experimenteren met kruiden maar gebruik ook niet teveel. Het zou zonde zijn als de smaak te sterk wordt.

Leg de Rib-Eye op de grill van de barbecue en blijf regelmatig draaien. Dit doet u voor ca 30 minuten, afhankelijk van hoe mals of doorbakken u deze heerlijke steak het liefste eet. Garneer met wat gegrilde groenten of eet het naturel, complimenten voor de kok gegarandeerd!

2

Tenderloin

Of soms beter bekend als ossenhaas. De naam is echter een beetje misleidend aangezien dit gedeelte van het vlees tegenwoordig alleen nog wordt gehaald uit een rund en zeer zelden nog uit een os. Hierdoor wordt het vlees ook vaak ‘runderhaas’ genoemd.

Het vlees is zeer mals en dat is niet zonder reden. Feitelijk gezien praten we over een spier die via het bekken loopt, tot aan het bovenbeen dichtbij de heup. U vindt bijna geen bind- of vetweefsel en de structuur is overweldigend goed.

Bereiding

Vooral met liefde en geduld. En dat is deze malse vorm van goddelijkheid meer dan waard.

Leg het stuk vlees voor ca 30-40 minuten op de barbecue. Dit is de tijd voor medium rare, wilt u iets meer doorbakken? Leg het iets langer op de barbecue maar zorg er voor dat het niet te droog wordt. Leg het vlees niet direct in het vuur, zonde als de buitenkant verbrandt. Nadat het vlees klaar is laat u deze nog 5-10 minuten rusten van de barbecue af, snij het in plakken en serveer het uit.

Een hoogstaande steak zo op uw bord.

  • Voedingswaarden Rib-eye onbewerkt

  • Portiegrootte100
  • Hoeveelheid per portie
  • Calorieën170
  • % Dagelijkse Waarde*
  • Totaal Vet9.3 g11.92%
  • Verzadigd vet4.5 g22.5%
  • Totaal koolhydraten0 g0%
  • Toegevoegde suikers0 g0%
  • Eiwit21.5 g43%

Benodigde producten

Rundvlees Entrecote Steak – 10 x 200 gram

 39,00
In winkelmand

Sirloin Steak – 10 x 227gr

 40,00
In winkelmand

Gerelateerde producten

Australische Wagyu Entrecote – 10 x 227gram

 188,00
In winkelmand

Duitse Mini “Frikandellen” (Frikadel Ballchen) – 2 x 1 kilo

 7,00
In winkelmand

Gehakt cordon bleu 2x945gram

 9,00
In winkelmand

Gehaktballen – 72 stuks

 15,00
In winkelmand

Goed gevulde groentesoep – Recept Chrissiecross MFS Fanpagina

Goed gevulde groentesoep – Recept Chrissiecross MFS Fanpagina

Na onze oproep uw recept te delen op onze fanpagina is Chrissiecross aan het koken geslagen. ``Simpel recept voor mensen die net zoals wij niet heel veel tijd hebben om te koken na de hele dag gewerkt te hebben``, aldus Chrissiecross. Veel plezier met dit recept en eet smakelijk!

  • Voorbereidingstijd15 min
  • Kooktijd30 min
  • Totale tijd45 min
  • Energie43 cal
  • Keuken
    • Nederlands
  • Cursus
    • Lunch
    • Diner
  • Kookmethode

Ingrediënten

Ingrediënten Groentesoep

  • 1 kg voorgesneden gele bietjes (MFS)
  • 0,5 kg voorgesneden blokjes paprika’s (MFS)
  • 4 x gehaktbal ongegaard (MFS) ( balletjes van rond de 80 gram waren dat)
  • 1 x blokje bouillon + 1 liter water
  • 750 gram tomaten
  • 150 gram spekjes (extra bite en zout)
  • 250 gram zoete aardappels (MFS)
  • Kokosmelk

Bereiding

Groentesoep

1

Doe 1 liter water in de pan + de bouillon en laat het geheel koken. Daarna voegt u de tomaten toe en laat het nog 10 minuten koken.

2

Tijdens het koken van het water en de bouillon kookt u alvast de zoete aardappels. Dit kan met of zonder schil, net wat u lekker vindt.

3

Daarnaast bakt u de spekjes van krokant, kruid het gehakt en draai daar soepballetjes van. Deze legt u dan nog even aan de kant.

4

Nu voegt u de gele bieten- en paprikablokjes toe in de pan met water en bouillon. Laat dit garen.

5

De gekookte zoete aardappel gaat in de soeppan (zonder schil) waarna u de staafmixer in de pan gebruikt om er een geheel van te maken.

Als het een mooi geheel is doet u de gehaktballetjes erbij om mee te laten garen.

6

Houdt u van wat romigere soep? Voor variatie kunt u een scheut kokosmelk, of een andere room naar keuze, toevoegen aan de soep.

7

De soep is nu zo goed als klaar. Het enige wat u nu nog hoeft te doen is de spekjes in de pan en u kunt aan tafel!
Eet smakelijk!

  • Voedingswaarden gele bieten onbewerkt

  • Hoeveelheid per portie
  • Calorieën43
  • % Dagelijkse Waarde*Standaard DV
  • Totaal Vet0.2 g78 g0.26%
  • Verzadigd vet0.1 g20 g0.5%
  • Natrium1000 mg2300 mg43.48%
  • Totaal koolhydraten10 g275 g3.64%
  • Voedingsvezels2 g28 g7.14%
  • Toegevoegde suikers8 g50 g16%
  • Eiwit1.7 g50 g3.4%

Gerelateerde producten

Deze producten kunt u gebruiken voor het bereiden van dit recept.

Gele bieten blokjes – 5 x 1kg

 4,00
In winkelmand

Gerelateerde categorie

Deze producten vallen onder dezelfde categorie gebruikt in dit recept.

Bonduelle Asperges – 5 x 1 kilo

 11,00
In winkelmand

Gele bieten blokjes – 5 x 1kg

 4,00
In winkelmand

Schorseneren In Room – 4 x 2,5 kilo

 5,00
In winkelmand

Groene asperges met lekkerbekjes

Groene asperges uit de oven met lekkerbekjes uit de pan

Sinds kort hebben wij groene asperges in ons assortiment en dit zou natuurlijk niet compleet zijn zonder hier een recept te delen die u hiervoor kunt gebruiken. ``De koningin der groenten`` en die naam draagt zij niet voor niets. Een veelzijdige groente die op veel verschillende manieren te bereiden is. In dit recept behandelen wij een simpel, makkelijk en snel gerecht uit de oven, samen met heerlijke lekkerbekjes uit de pan. Eet smakelijk alvast!

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd20 min
  • Totale tijd30 min
  • Portiegrootte100
  • Energie29 cal
  • Keuken
    • Nederlands
  • Cursus
    • Hoofdgerecht
  • Kookmethode

Ingrediënten

Voor de Asperges

  • Twee bosjes groene asperges (MFS)
  • 2 tenen knoflook
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout
  • Parmezaanse- of gewone strooikaas

Voor de Lekkerbekjes

  • 3-4 lekkerbekjes (MFS)
  • Zonnebloemolie

Wijn

  • Droge witte wijn (MFS)

Recept

Bereiding Asperges

1

U start met het voorverwarmen van de oven op 220°C.

2

Pak de asperges, snijd de houtachtige onderkant af en leg de stengels in de ovenschaal.

Bosje Asperges

3

Pers de teentjes knoflook, snipper deze zo klein mogelijk en verdeel het over de asperges in de ovenschaal. Het persen van de knoflook kunt u doen met een knoflookpers maar ook gemakkelijk met een groot mes. Gebruik hiervoor de zijkant van het lemmet. Besprenkel de asperges met wat olijfolie en voeg een beetje zout en/of peper toe naar smaak.

4

Nu zet u de ovenschaal in de oven en laat u het 20 minuten garen. Zodra de asperges klaar zijn strooit u er nog wat geraspte kaas/Parmezaanse kaas overheen en uw asperges zijn klaar!

Bereiding Lekkerbekjes

5

Tijdens het garen van de asperges begint u alvast met het bereiden van de lekkerbekjes. Gebruik een diepe pan, voorkeur voor een hapjespan, en rijkelijk met zonnebloemolie.

6

Zorg dat de zonnebloemolie goed verhit is waarna u de lekkerbekjes voor ongeveer 5 minuten in de pan legt. Let op dat dit soms wat kan spetteren. Na 5 minuten haalt u de lekkerbekjes uit de pan en serveert u deze samen met de asperges. Eet smakelijk!

7

Wijntip: Naast dit gerecht drinkt u het beste een droge witte wijn.

  • Voedingswaarden van asperges onbereid

  • Portiegrootte100
  • Hoeveelheid per portie
  • Calorieën29
  • % Dagelijkse Waarde*Standaard DV
  • Totaal Vet0.3 g78 g0.38%
  • Verzadigd vet0.1 g20 g0.5%
  • Totaal koolhydraten3.3 g275 g1.2%
  • Toegevoegde suikers1.9 g50 g3.8%
  • Eiwit2.7 g50 g5.4%
  • Zout 0.03

Gerelateerde producten

Deze producten kunt u gebruiken voor het bereiden van dit recept.

Bonduelle Asperges – 5 x 1 kilo

 11,00
In winkelmand

Gerelateerde categorie

Deze producten vallen onder dezelfde categorie gebruikt in dit recept.

Bonduelle Asperges – 5 x 1 kilo

 11,00
In winkelmand

Gele bieten blokjes – 5 x 1kg

 4,00
In winkelmand

Schorseneren In Room – 4 x 2,5 kilo

 5,00
In winkelmand

Cod portions skinless boneless 3k 70/120g

 25,00
In winkelmand

White HOSO (Gamba) – 6 x 2kg

 168,00
In winkelmand

Roerei of omelet met afbakbroodjes – Recept Karin MFS Fanpagina

Broodje Zalm roer-ei of zalm omelet

Onlangs deden wij een oproep tot het delen van uw eigen recept op onze fanpagina. Karin liet hier geen gras over groeien en is gelijk druk aan het koken en delen geslagen. Hier een overheerlijk en makkelijk recept voor een broodje roerei met zalm, of omelet met zalm.

  • Voorbereidingstijd5 min
  • Kooktijd10 min
  • Totale tijd15 min
  • Opbrengst2 personen
  • Energie350 cal
  • Keuken
    • Nederlands
  • Cursus
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Brunch
  • Kookmethode

Ingrediënten

Roerei/Omelet

  • 3 eieren
  • Gerookte sock-eye Zalm
  • Peper en zout
  • Beetje vloeibare bakboter
  • Afbak broodjes

Method

1

Kluts de eieren goed met een garde. Verwarm een wat kleinere koekenpan voor en doe er een beetje boter in.
Uw geklutste eieren gaan de pan in, de zalm versnipperd u er overheen.

2

Wilt u een omelet? Laat uw ei dan garen in de pan en vouw hem op het laatst dubbel als het nog net niet helemaal gaar is of, als u het aandurft, draait u het ei om tot het gaar is.

Wilt u liever roerei? Dan zo snel mogelijk nadat de zalm er in zit met een houten spatel de eieren roeren tot u tevreden bent met hoe gaar uw roerei is. Wij houden zelf van een wat drogere substantie.

Om uw roerei iets kleffer te krijgen zou u het kunnen bereiden met wat kookroom.

Deze foto is ter illustratie

3

Hierna maakt u het gerecht op smaak met wat peper en zout naar keuze.
Ondertussen een broodje in de oven afbakken en u heeft een heerlijk broodje zalm-roerei of zalm-omelet.

 

Eet smakelijk!

4

Foto: Karin Fanclub MegaFoodStunter


Foto: Karin fanpagina MegaFoodStunter

  • Voedingswaarden

  • Hoeveelheid per portie
  • Calorieën350
  • % Dagelijkse Waarde*
  • Totaal Vet18.86 g24.18%
  • Verzadigd vet4.923 g24.62%
  • Totaal koolhydraten10.04 g3.65%
  • Totaal suikers4.49 g
  • Eiwit30 g60%
  • Zout7.5 g

Gerelateerde producten

Deze producten kunt u gebruiken voor het bereiden van dit recept.

Gerelateerde categorie

Deze producten vallen onder dezelfde categorie gebruikt in dit recept.

Dubbel Broodje 85x110gram

 5,00
In winkelmand

Pizza Swirl – 35 x 115gr

 10,00
In winkelmand

Batard Spelt 15x500g

 5,00
In winkelmand

Roomboter Croissants – minimaal 48 stuks

 9,00
In winkelmand

stokbrood wit 25x270g

 5,00
In winkelmand

Kaas Stengel – 50 x 90gr

 9,00
In winkelmand

Choco Croissants – minimaal 48 stuks

 9,00
In winkelmand

Turks Brood (Pide) 12 x 400g

 5,00
In winkelmand
airfryer-garnalen-recept

Airfryer garnalen recept

Airfryer garnalen recept

Airfryer garnalen recept

  • Voorbereidingstijd10 min
  • Kooktijd7 min
  • Totale tijd17 min
  • Opbrengst4
  • Energie290 cal
  • Keuken
    • Nederlands
  • Cursus
    • Snack
    • Tussendoortje
  • Kookmethode

Ingrediënten

Garnalen

  • 125 Gram bloem
  • 1/2 eetlepel viskruiden
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gedroodge peterselie
  • 1/8 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 pond grote garnalen
  • 2 middelgrote eieren, losgeklopt
  • 175 gram broodkruimels

Bereidingstappen

1
  • Verwarm de ​​airfryer voor op 200 graden.

2

Combineer bloem, paprika, zout, peterselie en zwarte peper in een hersluitbare plastic zak ter grootte van een liter. Sluit de plasticzak goed af en schud om alle specerijen goed met elkaar te mengen.

3

Als je garnalen vochtig zijn, dep dan de garnalen droog met keukenpapier. Werk in kleine porties, voeg garnalen toe aan de gekruide bloem en meng de garnalen goed hier doorheen. Vervolgens dompel je de garnalen in een kommetje met een los geklopte ei.
Dompel de garnalen de broodkruimels.
Leg de gepaneerde garnalen in de mand van de airfryer, zorg ervoor dat het niet overvol raakt.

4

Spuit de bovenkant in met anti-aanbaklaag (of voeg er een klein beetje olie bij) en kook gedurende 3 minuten. Gebruik een tang om de garnalen om te draaien en besproei de bovenkant met een anti-aanbakspray. Kook nog 4 minuten of tot de gewenste knapperigheid. Serveer en je kan er meteen van genieten!

  • Voedingswaarde

  • Hoeveelheid per portie
  • Calorieën290
  • % Dagelijkse Waarde*Standaard DV
  • Totaal Vet5.1 g78 g6.54%
  • Verzadigd vet1.9 g20 g9.5%
  • Cholesterol271 mg300 mg90.33%
  • Natrium771 mg2300 mg33.52%
  • Totaal koolhydraten41 g275 g14.91%
  • Voedingsvezels0.7 g28 g2.5%
  • Totaal suikers0.3 g
  • Eiwit29 g50 g58%
  • Calcium53 mg1300 mg4.08%
  • IJzer5 mg18 mg27.78%
  • Kalium218 mg4700 mg4.64%
  • Vitamine A401 mcg900 mcg44.56%
  • Vitamine C (ascorbinezuur)2.4 mg90 mg2.67%
  • Vitamine B6 (Pyridoxine)0.2 mg1.7 mg11.76%
  • Foliumzuur44 mcg400 mcg11%
  • Magnesium37 mg420 mg8.81%