Gehaktbrood Met Champignons En Ui
Gehaktbrood Met Champignons En Ui
Ingrediënten:
- 500 gram half om half gehakt
- 250 gram champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ei
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel Worcestersaus
- 1 eetlepel mosterd
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet een bakvorm in met boter of gebruik bakpapier.
- In een grote kom meng je het gehakt, champignons, ui, knoflook, ei, paneermeel, Worcestersaus, mosterd, tijm, paprikapoeder, zout en peper. Kneed alles goed door elkaar totdat het goed gemengd is.
- Doe het gehaktmengsel in de bakvorm en vorm er een brood van.
- Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat het gaar is en een kerntemperatuur van 70 graden Celsius heeft bereikt.
- Laat het gehaktbrood een paar minuten afkoelen voordat je het aansnijdt.
Opbrengst en voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor 4-6 porties. Voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 250
- Vet: 15 gram
- Koolhydraten: 10 gram
- Eiwit: 20 gram
Introductie:
Welkom bij mijn heerlijke recept voor Gehaktbrood Met Champignons En Ui. Dit hartige gerecht is perfect voor een gezellige familiediner of een feestje. Het gehaktbrood is sappig, vol van smaak en zit boordevol champignons en ui die een verrukkelijke textuur en aroma geven. Laten we aan de slag gaan!
Serveertips:
Je kunt dit gehaktbrood serveren met aardappelpuree, gestoomde groenten of een frisse salade. Maak het geheel af met een lekkere jus of saus naar keuze. Een verfrissend glas witte wijn of een koud biertje past hier perfect bij. Geniet ervan!
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als je wilt besparen op dit gerecht, kun je enkele budgetvriendelijke alternatieven proberen. Vervang bijvoorbeeld het half om half gehakt door kipgehakt of vegetarisch gehakt. Champignons zijn over het algemeen betaalbaar, maar je kunt ook andere seizoensgroenten gebruiken, zoals courgette of paprika. Experimenteer en ontdek jouw eigen smaakcombinaties!









Geef een reactie