Gevulde portobello’s met ricotta en spinazie

Gevulde portobello’s met ricotta en spinazie



Gevulde portobello’s met ricotta en spinazie | Recept

Gevulde portobello’s met ricotta en spinazie

Ingrediënten:

  • 4 grote portobello champignons
  • 200g ricotta kaas
  • 100g verse spinazie, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Verwijder de stelen van de portobello champignons en leg ze op een bakplaat met de holle kant naar boven.
  3. In een pan, verhit de olijfolie op middelhoog vuur.
  4. Voeg de knoflook, rode ui en spinazie toe. Bak tot de spinazie is geslonken en de ui glazig is.
  5. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel enigszins afkoelen.
  6. Meng in een kom de ricotta kaas met het spinaziemengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Vul elke portobello champignon met het ricotta-spinaziemengsel.
  8. Bestrooi indien gewenst met geraspte Parmezaanse kaas.
  9. Bak de gevulde portobello’s in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de champignons zacht zijn en
    de vulling goudbruin is.
  10. Haal uit de oven en serveer warm.

Opbrengst en Voedingswaarde:

Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Gemiddelde voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 180
  • Vetten: 12g
  • Koolhydraten: 8g
  • Eiwitten: 11g

Introductie:

Hallo lieve foodies! Vandaag wil ik graag mijn heerlijke recept voor gevulde portobello’s met ricotta en spinazie
met jullie delen. Dit gerecht is perfect als voorgerecht of zelfs als lichte hoofdmaaltijd. De romige ricotta
kaas gecombineerd met de hartige portobello champignons en de gezonde spinazie zorgen voor een smaakexplosie in
je mond! Laten we snel beginnen met koken en genieten!

Serveertips:

Deze gevulde portobello’s zijn heerlijk op zichzelf, maar je kunt ze ook serveren met een frisse salade of
knapperig brood. Garneer met verse kruiden zoals peterselie of basilicum voor een extra smaakdimensie. Het is
ook leuk om ze te serveren als onderdeel van een vegetarisch buffet. Jouw gasten zullen versteld staan van de
heerlijke combinatie van smaken!

Alternatieven en Budgetvriendelijke Opties:

Als je wilt besparen op de kosten van dit gerecht, zijn er verschillende alternatieven en budgetvriendelijke
opties die je kunt overwegen:

  • Gebruik cottage cheese in plaats van ricotta. Het is goedkoper maar voegt nog steeds een romige textuur toe
    aan de vulling.
  • Vervang verse spinazie door bevroren spinazie. Dit is vaak goedkoper en net zo lekker.
  • Experimenteer met andere kaassoorten zoals mozzarella of feta als je een andere smaak wilt proberen.
  • Voeg wat gehakte noten toe aan de vulling voor extra crunch en smaak.
  • Gebruik in plaats van portobello champignons gewone champignons. Ze zijn meestal goedkoper en werken ook
    goed als vulmiddel.

Gevulde portobello's met ricotta en spinazie
mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services