gluten- en lactosevrije moussaka met kikkererwten
Gluten- en lactosevrije moussaka met kikkererwten
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 1 blik kikkererwten (400g)
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400g)
- 1 tl gemalen kaneel
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- zout en peper
- olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200C.
- Snijd de aubergine in dunne plakken en bestrijk ze met olijfolie. Bak ze in de oven tot ze zacht zijn, ongeveer 20 minuten.
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenblokjes, kaneel, paprikapoeder, oregano, zout en peper toe en laat sudderen tot de saus indikt.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze af. Voeg ze toe aan de pan en bak nog 5 minuten.
- Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem van een ovenschaal.
- Giet het kikkererwtenmengsel eroverheen en bedek het met de resterende aubergineplakken.
- Bak in de oven gedurende 20-25 minuten, tot de moussaka goudbruin is.
Opbrengst & voedingswaarden
Dit recept is goed voor 4 porties.
- Calorieën: 221
- Totaal vet: 7,5 g
- Verzadigd vet: 1,1 g
- Totaal koolhydraten: 31,9 g
- Eiwit: 9,1 g
Introductie
Heb je zin in een hartige, vegetarische schotel die ook nog eens glutenvrij en lactosevrij is? Probeer dan deze heerlijke moussaka met kikkererwten! Dit recept maakt gebruik van aubergine in plaats van de traditionele aardappelen en bevat kikkererwten in plaats van gehakt. Het resultaat is een smaakvolle en voedzame schotel die gegarandeerd indruk zal maken op al je vrienden en familieleden, ongeacht hun dieetwensen.
Tips voor het serveren
Deze moussaka smaakt heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met wat rijst of quinoa voor wat extra vulling. Maak er een complete maaltijd van en serveer met een knapperige salade. Als je van pittig houdt, voeg dan wat chilivlokken toe aan de saus voor wat extra pit.
Alternatieven binnen jouw budget
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit recept, kun je experimenteren met verschillende soorten bonen in plaats van kikkererwten, zoals zwarte bonen, kidneybonen of cannellinibonen. Ook kun je in plaats van aubergine courgette of pompoen gebruiken voor een andere smaakbeleving. Gebruik je fantasie en wees creatief!









Geef een reactie