Hollandse draadjesvlees stoofpot

Hollandse draadjesvlees stoofpot

Hollandse draadjesvlees stoofpot

Hollandse draadjesvlees stoofpot

Ingrediënten:

  • 1 kg runderlappen
  • 2 uien, gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 kruidnagels
  • 1 tl azijn
  • 1 tl suiker
  • 1 tl mosterd
  • 500 ml runderbouillon
  • Boter om te bakken
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Snijd de runderlappen in grove stukken en kruid met zout en peper.
  2. Verhit een beetje boter in een grote stoofpan en bak de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
  3. Voeg het vlees toe en bak rondom bruin.
  4. Voeg de laurierblaadjes, kruidnagels, azijn, suiker, mosterd en runderbouillon toe.
  5. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 3-4 uur sudderen tot het vlees boterzacht is.
  6. Verwijder de laurierblaadjes en kruidnagels voor het serveren.

Opbrengsten & voeding:

Dit recept levert ongeveer 4-6 porties stoofvlees op. Voedingswaarden per portie variëren, maar gemiddeld bevat het ongeveer 350 calorieën, 15 g vet, 35 g eiwit en 20 g koolhydraten.

Introductie:

Deze heerlijke Hollandse draadjesvlees stoofpot is een favoriet comfort food gerecht in Nederland. Het langzaam sudderen van het vlees zorgt voor een onweerstaanbare smaak en smelt-in-de-mond textuur die perfect is voor koude dagen.

Serveertips:

Serveer de Hollandse draadjesvlees stoofpot met aardappelpuree en gekookte groenten voor een stevige en vullende maaltijd. Een glas rode wijn past ook perfect bij dit gerecht.

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je goedkopere vleessoorten zoals sukadelappen of hacheevlees gebruiken in plaats van runderlappen. Je kunt ook groenten toevoegen, zoals wortels en selderij, om het gerecht te vullen zonder extra kosten.

Hollandse draadjesvlees stoofpot
mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services