Kruidig visstoofpotje met chorizo en paprika
Recept: Kruidig visstoofpotje met chorizo en paprika
Ingrediënten:
- 400 g witvisfilet (bijvoorbeeld kabeljauw)
- 150 g chorizo, in plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 250 ml visbouillon
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 laurierblaadje
- Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Snijd de visfilet in stukken en bestrooi met zout en peper.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de chorizo kort aan totdat het wat vet loslaat.
- Voeg de ui, knoflook, rode en gele paprika toe en bak deze tot ze zacht zijn.
- Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder en oregano toe en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg de tomatenblokjes, visbouillon en laurierblaadje toe. Breng aan de kook en laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg de stukken vis toe en laat deze in ongeveer 5 minuten gaar sudderen.
- Breng het stoofpotje op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie en serveer met rijst of brood.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor 4 personen. De voedingswaarde per portie is bij benadering:
- Calorieën: 350
- Vetten: 15 g
- Koolhydraten: 20 g
- Eiwitten: 30 g
- Vezels: 5 g
Introductie:
Hallo allemaal! Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie: een kruidig visstoofpotje met chorizo en paprika. Dit gerecht combineert zeevruchten met het hartige en pittige van chorizo en paprika. Het is een geweldige manier om wat extra smaak en kleur toe te voegen aan je maaltijd. Dus laten we beginnen met dit smakelijke avontuur!
Serveertips:
Je kunt dit visstoofpotje serveren met een portie witte rijst of vers knapperig brood. Het absorberen van de smaakvolle saus met wat rijst is een ware traktatie voor je smaakpapillen. Als je van een beetje pit houdt, kun je ook wat gesneden chilipeper toevoegen voor wat extra kick. Vergeet niet wat verse peterselie toe te voegen als garnering voor een frisse touch!
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als je een budgetvriendelijkere versie van dit recept wilt proberen, kun je de witvis vervangen door goedkopere vissoorten zoals pangasius of koolvis. Je kunt ook kiezen voor gewone paprika’s in plaats van de duurdere rode en gele paprika’s. Daarnaast kun je goedkopere merken chorizo gebruiken of zelfs een andere pittige worst, zoals salami, gebruiken.









Geef een reactie