Kruidige gevulde portobello’s met linzen en paprika
Recept: Kruidige gevulde portobello’s met linzen en paprika
Introductie
Hallo allemaal! Vandaag deel ik een heerlijk recept voor kruidige gevulde portobello’s met linzen en paprika. Dit gerecht zit boordevol smaak en is perfect voor vegetariërs en veganisten. De combinatie van de aardse portobello’s, eiwitrijke linzen en zoete paprika zorgt voor een heerlijk voedzame maaltijd. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 4 grote portobello’s
- 250 gram gekookte linzen
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Veeg de portobello’s schoon met een keukenpapiertje en verwijder voorzichtig de steel.
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de paprika toe en bak deze mee tot ze iets zachter worden.
- Voeg vervolgens de linzen, gerookt paprikapoeder, komijnpoeder, gedroogde oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar en laat het geheel nog 5 minuten sudderen.
- Vul de schoongemaakte portobello’s royaal met het linzen-paprikamengsel.
- Leg de gevulde portobello’s op een bakplaat en besprenkel ze met een beetje olijfolie.
- Bak de portobello’s in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot ze zacht zijn en de vulling licht gebruind is.
- Haal uit de oven en serveer warm.
Opbrengst en voedingswaarde
Dit recept is voldoende voor 4 portobello’s, wat genoeg is voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als bijgerecht. Elke portobello gevuld met linzen en paprika bevat ongeveer 250 calorieën.
Serveringstips
Deze gevulde portobello’s zijn heerlijk als hoofdgerecht geserveerd met een groene salade en wat vers knapperig brood. Je kunt ze ook als bijgerecht serveren bij gegrilde groenten of als onderdeel van een feestelijk buffet. Voel je vrij om te experimenteren en je eigen draai te geven aan de presentatie!
Alternatieven volgens budget
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit recept, kun je overwegen om de portobello’s te vervangen door gewone champignons. Deze zijn vaak iets goedkoper en kunnen dezelfde heerlijke smaken bevatten. Daarnaast kun je besparen op de linzen door gedroogde linzen te gebruiken in plaats van voorgekookte. Ze hebben iets meer tijd nodig om te bereiden, maar zijn vaak goedkoper per ons.









Geef een reactie