Paneer Curry Recept Met Kokosmelk
Paneer Curry Recept Met Kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gram paneer, in blokjes gesneden
- 2 uien, fijngesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 kopjes kokosmelk
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel garam masala
- 1 theelepel zout
- plantaardige olie om te bakken
- verse koriander, voor garnering
Instructies
- Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak nog eens twee minuten.
- Giet de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Laat het geheel 5 minuten sudderen.
- Voeg de paneerblokjes toe en laat nog eens 10 minuten sudderen.
- Garneer met verse koriander en serveer met basmatirijst of naanbrood.
Opbrengst & voeding
Dit recept maakt ongeveer 4 porties. Elke portie bevat ongeveer 500 calorieën.
Inleiding
Paneer curry is een heerlijk Indiaas gerecht. Het is romig, hartig en zit vol met smaak. En het beste deel? Dit recept is super eenvoudig te maken en kost niet veel tijd of ingrediënten. Het bevat ook kokosmelk, wat het geheel een heerlijke romige smaak geeft. Het is perfect voor een drukke doordeweekse avond wanneer je niet veel tijd of energie hebt om te koken.
Serveringstips
Server deze heerlijke paneer curry met basmatirijst of naanbrood. Garneer het met wat verse koriander voor een extra smaakvolle touch. Je kunt het ook serveren met een eenvoudige groene salade aan de zijkant voor een evenwichtige maaltijd.
Budgetvriendelijke alternatieven
Als je dit recept wilt maken, maar niet veel geld wilt uitgeven aan paneer, dan kun je het vervangen door tofu of zelfs blokjes aardappel. Beide opties zijn budgetvriendelijker en geven nog steeds een heerlijke smaak aan de curry. Je kunt ook groenten toevoegen aan de curry voor extra voeding en smaak.









Geef een reactie