Groene asperges met lekkerbekjes
Pak de asperges, snijd de houtachtige onderkant af en leg de stengels in de ovenschaal.
Pers de teentjes knoflook, snipper deze zo klein mogelijk en verdeel het over de asperges in de ovenschaal. Het persen van de knoflook kunt u doen met een knoflookpers maar ook gemakkelijk met een groot mes. Gebruik hiervoor de zijkant van het lemmet. Besprenkel de asperges met wat olijfolie en voeg een beetje zout en/of peper toe naar smaak.
Nu zet u de ovenschaal in de oven en laat u het 20 minuten garen. Zodra de asperges klaar zijn strooit u er nog wat geraspte kaas/Parmezaanse kaas overheen en uw asperges zijn klaar!
Tijdens het garen van de asperges begint u alvast met het bereiden van de lekkerbekjes. Gebruik een diepe pan, voorkeur voor een hapjespan, en rijkelijk met zonnebloemolie.
Zorg dat de zonnebloemolie goed verhit is waarna u de lekkerbekjes voor ongeveer 5 minuten in de pan legt. Let op dat dit soms wat kan spetteren. Na 5 minuten haalt u de lekkerbekjes uit de pan en serveert u deze samen met de asperges. Eet smakelijk!
Comment (1)
Mooi recept , heb alles besteld om eens uit te proberen , ben benieuwt hoe het mij gaat smaken.
Denk ook wat aardappels bij klaar te maken , gewoon of puree.