Nasi Goreng Speciaal Met Garnalen, Biefstuk en Kruidige Marinade
Nasi Goreng Speciaal Met Garnalen, Biefstuk en Kruidige Marinade
Door: Jouw Naam
Ingrediënten
- 300 gram rijst
- 200 gram biefstuk, in reepjes gesneden
- 200 gram garnalen, gepeld en schoongemaakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 tenen knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 groene paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 wortel, in kleine stukjes gesneden
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal olek
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gemberpoeder
- scheutje zonnebloemolie
- verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat deze afkoelen.
- Marineer de biefstukreepjes in een kom met de sojasaus, oestersaus, ketjap manis, sambal olek, gemalen komijn, paprikapoeder en gemberpoeder. Meng goed en laat minimaal 30 minuten marineren.
- Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook tot ze goudbruin zijn.
- Voeg de gemarineerde biefstukreepjes toe en roerbak deze tot ze gaar zijn.
- Voeg de garnalen, paprika en wortel toe en roerbak nog 2-3 minuten tot alles gaar is.
- Voeg de afgekoelde rijst toe en roerbak tot alles goed gemengd is en de rijst warm is.
- Garneer met fijngehakte koriander en serveer direct.
Opbrengst en voeding
Dit recept maakt ongeveer 4 porties Nasi Goreng Speciaal Met Garnalen, Biefstuk en Kruidige Marinade. Elke portie bevat ongeveer:
- Calorieën: 552 kcal
- Koolhydraten: 64 g
- Eiwitten: 34 g
- Vetten: 17 g
Inleiding
Deze Nasi Goreng Speciaal Met Garnalen, Biefstuk en Kruidige Marinade is een authentiek Indonesisch gerecht dat vol zit met smaak en textuur. Het is een heerlijke combinatie van rijst, biefstuk, garnalen en groenten, allemaal op smaak gebracht met een pittige en hartige kruidenmarinade. Dit gerecht is perfect voor een gezellige avondmaaltijd met familie en vrienden.
Serveringstips
Serveren met wat gebakken uitjes, komkommermet sambal en limoenen voor extra smaak.
Alternatieven
Als je op zoek bent naar een meer budgetvriendelijke optie, kun je de garnalen vervangen door stukjes kip of tofu. Je kunt ook de biefstuk vervangen door varkensvlees of gemengd gehakt. Voor een vegetarische versie, vervang je de biefstuk en garnalen door extra groenten en tofu.









Geef een reactie