Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk

Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk

Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk

Op zoek naar een stevig, smaakvol vegetarisch gerecht om toe te voegen aan je receptenverzameling? Zoek dan niet verder dan deze heerlijke Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk!

Ingrediënten:

    • 2 kopjes rode linzen
    • 1 ui, gesnipperd
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel geraspte gember
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen koriander
    • 1 blik (14 ons) kokosmelk
    • 1 blik (14 ons) tomatenblokjes, uitgelekt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Koriander, voor garnering

Instructies:

    1. Spoel de linzen goed af onder stromend water en laat ze uitlekken.
    1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en kook tot de ui glazig wordt, ongeveer 5-7 minuten.
    1. Voeg gehakte knoflook, geraspte gember, kerriepoeder, komijn en koriander toe. Roer ongeveer 1 minuut tot de specerijen hun smaken en aroma’s hebben afgegeven.
    1. Voeg de rode linzen, ingeblikte tomaten en kokosmelk toe aan de pot.
    1. Roer en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur dan laag, dek de pan af en laat het 20-25 minuten sudderen of tot de linzen gaar zijn.
    1. Breng de curry eventueel op smaak met zout en peper.
    1. Garneer eventueel met verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.

Opbrengsten en voeding:

Dit recept levert 6 porties op met ongeveer 290 calorieën per portie.

Serveertips:

Het lekkerst geniet je van deze Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk met wat gekookte rijst of vers naanbrood erbij. Je kunt het zelfs over quinoa serveren of met een kant van geroosterde groenten voor extra voeding. Dit gerecht gaat ook goed samen met een lichte en verfrissende salade.

Budgetvriendelijke alternatieven:

Als u wat geld wilt besparen, kunt u de tomaten uit blik vervangen door verse tomatenblokjes of tomatensaus. Je kunt ook proberen de kokosmelk te vervangen door gewone yoghurt of groentebouillon als je deze bij de hand hebt. Je kunt ook elk type linzen gebruiken dat je beschikbaar hebt, hoewel rode linzen sneller koken en een zachtere textuur hebben dan andere soorten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services