Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk
Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk
Op zoek naar een stevig, smaakvol vegetarisch gerecht om toe te voegen aan je receptenverzameling? Zoek dan niet verder dan deze heerlijke Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk!
Ingrediënten:
-
- 2 kopjes rode linzen
-
- 1 ui, gesnipperd
-
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
-
- 1 eetlepel geraspte gember
-
- 1 eetlepel kerriepoeder
-
- 1 theelepel gemalen komijn
-
- 1 theelepel gemalen koriander
-
- 1 blik (14 ons) kokosmelk
-
- 1 blik (14 ons) tomatenblokjes, uitgelekt
-
- 1 eetlepel olijfolie
-
- Zout en peper naar smaak
-
- Koriander, voor garnering
Instructies:
-
- Spoel de linzen goed af onder stromend water en laat ze uitlekken.
-
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en kook tot de ui glazig wordt, ongeveer 5-7 minuten.
-
- Voeg gehakte knoflook, geraspte gember, kerriepoeder, komijn en koriander toe. Roer ongeveer 1 minuut tot de specerijen hun smaken en aroma’s hebben afgegeven.
-
- Voeg de rode linzen, ingeblikte tomaten en kokosmelk toe aan de pot.
-
- Roer en breng het mengsel aan de kook. Zet het vuur dan laag, dek de pan af en laat het 20-25 minuten sudderen of tot de linzen gaar zijn.
-
- Breng de curry eventueel op smaak met zout en peper.
-
- Garneer eventueel met verse koriander en serveer met rijst of naanbrood.
Opbrengsten en voeding:
Dit recept levert 6 porties op met ongeveer 290 calorieën per portie.
Serveertips:
Het lekkerst geniet je van deze Vegetarische Linzencurry met Kokosmelk met wat gekookte rijst of vers naanbrood erbij. Je kunt het zelfs over quinoa serveren of met een kant van geroosterde groenten voor extra voeding. Dit gerecht gaat ook goed samen met een lichte en verfrissende salade.
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als u wat geld wilt besparen, kunt u de tomaten uit blik vervangen door verse tomatenblokjes of tomatensaus. Je kunt ook proberen de kokosmelk te vervangen door gewone yoghurt of groentebouillon als je deze bij de hand hebt. Je kunt ook elk type linzen gebruiken dat je beschikbaar hebt, hoewel rode linzen sneller koken en een zachtere textuur hebben dan andere soorten.
Geef een reactie