Romige vegetarische lasagne met spinazie en ricotta

Romige vegetarische lasagne met spinazie en ricotta




Romige vegetarische lasagne met spinazie en ricotta

Recipe: Romige vegetarische lasagne met spinazie en ricotta

Introductie

Welkom bij dit heerlijke recept voor een romige vegetarische lasagne met spinazie en ricotta! Deze lasagne zit boordevol smaak en is perfect voor zowel vegetariërs als niet-vegetariërs. Het gerecht combineert de romige textuur van ricotta met de frisheid van spinazie, en de smaken komen samen in een lasagne die smelt in je mond. Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten

  • 9 lasagnebladen
  • 500 gram spinazie, gewassen en uitgelekt
  • 500 gram ricotta kaas
  • 250 gram geraspte kaas (bijvoorbeeld mozzarella of Parmezaanse kaas)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking en leg ze apart.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  4. Voeg de spinazie toe en roerbak tot het geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. In een aparte kom meng je de ricotta kaas en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Leg een laag lasagnebladen op de bodem van de schaal.
  7. Verdeel de helft van de spinazie gelijkmatig over de lasagnebladen. Schep de helft van het ricotta mengsel eroverheen.
  8. Leg een nieuwe laag lasagnebladen, gevolgd door de rest van de spinazie en het ricotta mengsel.
  9. Eindig met een laatste laag lasagnebladen en bestrooi royaal met geraspte kaas.
  10. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten, of tot de kaas goudbruin en borrelend is.
  11. Haal de lasagne uit de oven en laat het een paar minuten afkoelen voordat je serveert.

Opbrengst en Voedingswaarde

Dit recept voor Romige vegetarische lasagne met spinazie en ricotta is voldoende voor 6 personen. Elke portie bevat ongeveer 400 calorieën, 20 gram eiwit en 16 gram vet.

Serveertips

Deze overheerlijke lasagne is perfect als hoofdgerecht, maar kan ook worden geserveerd als bijgerecht bij een grotere maaltijd. Serveer het met een groene salade en knapperig brood voor een complete maaltijd. Het is ook lekker om wat extra Parmezaanse kaas over de lasagne te raspen voordat je het serveert voor die extra hartige smaak.

Alternatieven voor een klein budget

Als je een beetje wilt besparen op je boodschappen, kun je enkele ingrediënten vervangen door goedkopere opties. In plaats van ricotta kun je bijvoorbeeld cottage cheese gebruiken. Ook kun je in plaats van mozzarella zakjes geraspte kaas van een huismerk gebruiken. Het gerecht zal nog steeds heerlijk smaken en niemand zal het verschil merken!


Romige vegetarische lasagne met spinazie en ricotta
mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services