Pittige chimichurri saus recept
Pittige chimichurri saus recept
Ingrediënten:
- 1 bosje peterselie
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 4 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Snijd de peterselie, knoflook en rode peper fijn.
- Meng de fijngesneden ingrediënten met rode wijnazijn en olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de saus minimaal een uur rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Opbrengst & voeding:
Dit recept levert ongeveer 4 porties op. Elke portie bevat ongeveer 120 calorieën.
Inleiding:
Chimichurri saus is een heerlijke toevoeging aan gegrild vlees of vis. Deze pittige variatie geeft een extra kick aan je gerecht en is eenvoudig te maken.
Serveertips:
Serveer de pittige chimichurri saus bij gegrilde steak, kip of gamba’s. Het is ook heerlijk als dip voor stokbrood.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de rode peper vervangen door gedroogde chili vlokken en de rode wijnazijn door witte wijnazijn. Ook kun je kiezen voor koriander in plaats van peterselie voor een andere smaak.
Geef een reactie