Chili con carne – Authentiek recept
Authentiek Chili con carne recept
Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje mais, uitgelekt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 theelepels komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel chilipoeder (voeg meer toe als je van pittig houdt)
- Sap van 1 limoen
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander of peterselie voor de garnering
Bereidingswijze
- Verhit wat olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg de paprika, kidneybonen, mais, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer alles goed door elkaar.
- Voeg vervolgens de komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe. Mix goed.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de chili sudderen op laag vuur gedurende 30-45 minuten zodat alle smaken goed kunnen mengen.
- Roer het limoensap erdoor vlak voor het serveren.
- Garneer met verse koriander of peterselie.
Opbrengst en voedingswaarde
Dit recept voor Chili con carne is voldoende voor ongeveer 4 personen. Hieronder vind je de geschatte voedingswaarden per portie:
- Calorieën: 400
- Eiwitten: 25 gram
- Vetten: 18 gram
- Koolhydraten: 35 gram
- Vezels: 8 gram
Inleiding
Hoi allemaal! Vandaag deel ik graag met jullie mijn authentieke recept voor Chili con carne. Dit Mexicaanse gerecht is perfect voor een gezellige avond met vrienden of familie. Het is hartig, vullend en zit boordevol smaak. Ik heb dit recept door de jaren heen geperfectioneerd en ik kan niet wachten om het met jullie te delen. Laten we beginnen!
Serveertips
Chili con carne smaakt heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met bijgerechten zoals rijst, tortillachips, zure room, geraspte kaas of guacamole. Maak het gerecht compleet met een verse groene salade aan de zijde. Vergeet niet om wat extra limoenpartjes op tafel te zetten voor een verfrissende twist!
Budgetvriendelijke alternatieven
Als je een beperkt budget hebt, kun je enkele ingrediënten in dit recept vervangen door betaalbare opties. Vervang bijvoorbeeld het gehakt door linzen of gemengde bonen om een vegetarische versie van dit gerecht te maken. Je kunt ook goedkopere groenten toevoegen, zoals wortels of courgette, om de paprika te vervangen. Experimenteer met verschillende kruiden en specerijen die je al in je voorraadkast hebt staan om de smaak op te peppen. Het draait allemaal om creativiteit en het aanpassen van het recept aan jouw behoeften!









Geef een reactie