Pittige vegetarische chili met bonen en maïs
Pittige vegetarische chili met bonen en maïs
Welkom terug bij mijn heerlijke receptenblog! Vandaag ga ik je laten zien hoe je een smaakvolle vegetarische chili met bonen en maïs kunt maken. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar zit ook boordevol voedzame ingrediënten. Laten we beginnen!
Ingrediënten:
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in blokjes gesneden
- 1 jalapeñopeper, fijngehakt
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
- 1 blikje maïs, uitgelekt
- 1 blikje tomatenblokjes
- 250 ml groentebouillon
- Zout en peper naar smaak
- Optionele toppings: geraspte kaas, gehakte koriander en zure room
Bereidingswijze:
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook, rode paprika, groene paprika en jalapeñopeper toe. Bak alles tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gemalen komijn en paprikapoeder toe. Roer alles goed door elkaar en bak het mengsel nog 1 minuut.
- Voeg de kidneybonen, zwarte bonen, maïs, tomatenblokjes en groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 15-20 minuten sudderen.
- Breng de chili op smaak met zout en peper.
- Serveer de chili in kommen en voeg eventueel geraspte kaas, gehakte koriander en zure room toe als toppings.
Opbrengst en voeding:
Dit recept voor pittige vegetarische chili met bonen en maïs levert ongeveer 4 porties op. Elke portie bevat gemiddeld:
- Calorieën: 300
- Koolhydraten: 50 g
- Eiwitten: 15 g
- Vetten: 5 g
- Vezels: 12 g
Tip voor het serveren:
Deze pittige chili smaakt heerlijk met warme tortillachips of versgebakken brood. Je kunt er ook rijst bij serveren voor een vullende maaltijd. Versier de kommen met wat gehakte koriander voor een extra frisse smaak!
Alternatieven voor een budgetvriendelijke maaltijd:
Als je een budgetvriendelijke variant van dit gerecht wilt maken, kun je de ingrediënten aanpassen op basis van wat er op dat moment in je voorraadkast ligt. Overweeg de volgende opties:
- Gebruik gedroogde bonen in plaats van blikjes bonen. Week de bonen ‘s nachts in water en kook ze de volgende dag gaar. Dit is een goedkopere optie en je hebt meer bonen om te gebruiken.
- Vervang de verse paprika’s door bevroren paprika’s. Bevroren groenten zijn vaak goedkoper en hebben dezelfde voedingswaarde als vers.
- Voeg extra groenten toe, zoals wortelen, courgette of aubergine. Deze zijn vaak goedkoper en voegen extra voedingswaarde toe aan het gerecht.
Ik hoop dat je hebt genoten van dit heerlijke recept voor pittige vegetarische chili met bonen en maïs. Het is een eenvoudig gerecht om te maken en vol met smaak. Laat me in de comments weten hoe het is gelukt en of je nog andere lekkere toevoegingen hebt bedacht voor dit gerecht. Eet smakelijk!









Geef een reactie