Authentiek Indonesisch Nasi Goreng Recept
Authentiek Indonesisch Nasi Goreng Recept
Ingrediënten
- 500 gram gekookte rijst
- 4 teentjes knoflook
- 2 uien
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eieren
- 200 gram kipfilet
- 100 gram garnalen
- 4 lente-uitjes
- olie om in te bakken
Instructies
- Snijd de knoflook fijn en de uien in stukjes.
- Mix de oestersaus, ketjap manis en sambal oelek in een kom en zet apart.
- Verhit wat olie in een wok of grote pan en bak de kipfilet gaar. Voeg de garnalen toe en bak nog 1 minuut.
- Haal de kipfilet en garnalen uit de pan en zet apart.
- Breek de eieren in de pan en roerbak tot het ei gestold is. Haal het ei uit de pan en zet apart bij de kip en garnalen.
- Verhit nog wat olie in de pan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de gekookte rijst toe en roerbak alles goed door elkaar.
- Voeg het sausmengsel toe en roerbak nog eens goed door.
- Doe de kip, garnalen, ei en lente-uitjes bij de rijst en roerbak nog even mee.
Opbrengst en Voeding
Dit recept geeft ongeveer 4 porties nasi goreng, elk met ongeveer 450 calorieën, 33 gram eiwit, 43 gram koolhydraten en 13 gram vet.
Inleiding
Nasi goreng is een van de meest populaire gerechten uit Indonesië en wordt vaak geserveerd als ontbijt, lunch of diner. Dit recept is authentiek Indonesisch en bevat de perfecte combinatie van smaken en texturen. Het is niet alleen lekker, maar ook heel eenvoudig te maken.
Serveertips
Serveer de nasi goreng heet, gegarneerd met wat gebakken uitjes en een partje limoen. Het kan ook worden geserveerd met gebakken kroepoek, sambal oelek en ingemaakte groenten voor extra textuur en smaak.
Alternatieven
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de kipfilet en garnalen vervangen door groenten zoals paprika, wortels en champignons. Je kunt ook stukjes tofu of tempeh gebruiken in plaats van kip en garnalen. De smaken zijn iets anders, maar nog steeds erg lekker.
Geef een reactie