– Bruine bonen stoofschotel met worst
Bruine bonen stoofschotel met worst
Door: Anneloes Kookt
Ingrediënten
- 500g bruine bonen (uit blik)
- 4 Braadworsten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika’s (rood en geel)
- 2 grote tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 laurierblad
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- 1 tl gedroogde oregano
- Peper en zout naar smaak
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de uien, knoflook, paprika’s en tomaten fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote stoofpan en fruit de ui en knoflook.
- Voeg de paprika’s toe en bak deze even mee.
- Voeg de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn en oregano toe en bak dit kort mee.
- Voeg de tomaten, bruine bonen, laurierblad en een scheutje water toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens sudderen op laag vuur.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Bak ondertussen de braadworsten in een aparte pan tot ze goudbruin zijn.
- Snijd de braadworsten in stukjes en voeg deze toe aan de stoofschotel.
- Lekker met rijst of vers brood.
Opbrengst & voeding
Dit recept is voldoende voor 4 personen. Per portie bevat het ongeveer 400 calorieën, 15 gram vet, 30 gram koolhydraten en 20 gram eiwitten.
Introductie
Deze bruine bonen stoofschotel met worst is een heerlijk gerecht voor koude winterdagen. Het is snel en makkelijk te maken en zit boordevol smaak. Probeer het eens en laat je verrassen!
Serveren tips
De stoofschotel is heerlijk met een beetje rijst of een stuk vers brood. Garneer het geheel met wat verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, voor een extra smaakvolle touch.
Alternatieven
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht, kun je in plaats van braadworst ook gebruik maken van hotdogs of een goedkopere worstsoort. Daarnaast kun je ook gedroogde bonen gebruiken in plaats van bonen uit blik, wat vaak wat voordeliger is.
Geef een reactie