Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus

Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus





Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus

Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus

Ingrediënten:

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 2 grote uien
  • 4 eetlepels panko (Japans broodkruim)
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 theelepel sriracha saus
  • Verse peterselie voor garnering
  • Plantaardige olie om te frituren

Bereidingswijze:

  1. Snijd de kabeljauwfilet in stukken van ongeveer 5 cm lang en 2 cm breed.
  2. In een grote kom meng je de bloem, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder.
  3. Voeg het ei en de melk toe aan het bloemmengsel en klop alles goed door elkaar tot je een glad beslag hebt.
  4. Verhit voldoende olie in een pan of friteuse tot 180 graden Celsius.
  5. Doop de stukjes kabeljauwfilet een voor een in het beslag en laat het overtollige beslag eraf druipen.
  6. Frituur de kibbeling in de hete olie tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier.
  8. Voor de krokante ui: Snijd de uien in dunne ringen en haal ze door de bloem. Frituur ze in dezelfde olie als de kibbeling tot ze goudbruin en krokant zijn.
  9. Voor de pittige saus: Meng de mayonaise, chilisaus en sriracha saus goed door elkaar.
  10. Garneer de gebakken kibbeling met krokante ui met verse peterselie en serveer het samen met de pittige saus.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen. De voedingswaarde per portie van kibbeling met krokante ui en pittige saus is als volgt:

  • Calorieën: 450
  • Vetten: 25g
  • Koolhydraten: 30g
  • Eiwitten: 28g
  • Vezels: 3g

Introductie:

Welkom bij mijn blog! Vandaag wil ik mijn favoriete recept voor gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus met jullie delen. Dit gerecht is een heerlijke en hartige traktatie waar je iedereen van kunt laten genieten. Laten we zonder verder oponthoud aan de slag gaan!

Tips voor het serveren:

  • Serveer de gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus met een frisse groene salade voor een evenwichtige maaltijd.
  • Voeg wat partjes citroen toe aan het gerecht om een vleugje citrus toe te voegen aan de smaak.
  • Probeer de pittige saus te variëren door toevoeging van andere kruiden of specerijen naar smaak.
  • Gebruik een combinatie van verschillende soorten vis om de kibbeling nog interessanter te maken.

Alternatieve budgetvriendelijke opties:

Als je op zoek bent naar alternatieven die vriendelijk zijn voor je portemonnee, zijn hier een paar opties:

  • Vervang de kabeljauwfilet door goedkopere witte vis zoals koolvis of wijting.
  • Vervang de panko door gewoon broodkruim.
  • Maak de pittige saus zelf door mayonaise te mengen met ketchup en een snufje cayennepeper in plaats van het gebruik van chilisaus en sriracha saus.
  • Gebruik gewone uien in plaats van de grote uien voor de krokante ui.


Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus
Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus

Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus

Gebakken kibbeling met krokante ui en pittige saus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services