Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus
Recept: Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus
Ingrediënten:
- 4 pangasius filets
- 2 eetlepels bloem
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram boter
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Sap en rasp van 1 citroen
- Verse peterselie, fijngehakt
Instructies:
1. Meng de bloem met zout en peper en haal hier de pangasius filets doorheen.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de filets aan beide kanten goudbruin en gaar.
3. Haal de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
4. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de knoflook toe. Bak deze kort aan tot het geurig is.
5. Voeg het citroensap en rasp toe en laat het geheel even pruttelen.
6. Leg de gebakken filets op een bord, schep de citroenbotersaus eroverheen en garneer met peterselie.
Opbrengst & voeding:
Dit recept is voor 4 personen en bevat ongeveer 250 calorieën per portie.
Introductie:
Dit gerecht van gebakken pangasius filet met citroenbotersaus is een heerlijke combinatie van zacht en fris. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.
Serveertips:
Dit gerecht smaakt heerlijk met een frisse salade en wat gekookte nieuwe aardappelen. De citroenbotersaus geeft een extra dimensie aan de vis.
Alternatieven:
Wil je dit gerecht iets budgetvriendelijker maken? Je kunt de pangasius filet vervangen door kabeljauw of tilapia. Ook kun je de citroenbotersaus weglaten en de vis serveren met een simpele knoflooksaus.
Geef een reactie