Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus

Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus

Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus

Recept: Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus

Ingrediënten:

  • 4 pangasius filets
  • 2 eetlepels bloem
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Sap en rasp van 1 citroen
  • Verse peterselie, fijngehakt

Instructies:

1. Meng de bloem met zout en peper en haal hier de pangasius filets doorheen.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de filets aan beide kanten goudbruin en gaar.

3. Haal de filets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

4. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de knoflook toe. Bak deze kort aan tot het geurig is.

5. Voeg het citroensap en rasp toe en laat het geheel even pruttelen.

6. Leg de gebakken filets op een bord, schep de citroenbotersaus eroverheen en garneer met peterselie.

Opbrengst & voeding:

Dit recept is voor 4 personen en bevat ongeveer 250 calorieën per portie.

Introductie:

Dit gerecht van gebakken pangasius filet met citroenbotersaus is een heerlijke combinatie van zacht en fris. Perfect voor een lichte en smaakvolle maaltijd.

Serveertips:

Dit gerecht smaakt heerlijk met een frisse salade en wat gekookte nieuwe aardappelen. De citroenbotersaus geeft een extra dimensie aan de vis.

Alternatieven:

Wil je dit gerecht iets budgetvriendelijker maken? Je kunt de pangasius filet vervangen door kabeljauw of tilapia. Ook kun je de citroenbotersaus weglaten en de vis serveren met een simpele knoflooksaus.

Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus
Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus

Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus

Gebakken pangasius filet met citroenbotersaus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services