Gegrilde Zalm met Citroen en Kruiden Boter
Gegrilde Zalm met Citroen en Kruiden Boter
Door: Anneke, een enthousiaste food blogger die houdt van koken, schrijven en spelen met woorden.
Ingrediënten
- 4 zalmfilets, ontdooid
- 1 citroen, in dunne plakjes gesneden
- 50 gram boter, op kamertemperatuur
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse bieslook, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de grill voor op hoog vuur.
- Meng boter, knoflook, peterselie, bieslook, zout en peper in een kleine kom. Zet opzij.
- Snijd citroen in dunne plakjes.
- Breng zalm op smaak met zout en peper en leg op een bakplaat of grillpan.
- Grill de zalm ongeveer 5-7 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets. Draai de zalm voorzichtig om en grill nog eens 2-3 minuten aan de andere kant.
- Haal de zalm van de grill en serveer direct met een flinke klont kruidenboter en citroenplakjes erbovenop.
Opbrengst & Voedingswaarde
Dit recept is goed voor 4 zalmfilets. De voedingswaarde per portie is:
- Calorieën: 358
- Vet: 26g
- Koolhydraten: 3g
- Eiwit: 28g
Inleiding
Gegrilde zalm is snel, gemakkelijk en heerlijk. Dit recept is perfect voor weken waarin je op zoek bent naar een snelle en gezonde maaltijd. De kruidenboter voegt extra smaak toe aan de zalm en de citroen brengt alles samen tot een heerlijk geheel.
Serveren en variaties
Deze gegrilde zalm met citroen en kruidenboter smaakt heerlijk met een frisse salade en knapperig brood. Als je zin hebt om wat te experimenteren, kun je de zalm ook grillen op een bedje van courgettes, paprika en champignons. De kruidenboter werkt ook geweldig als smaakmaker bij andere visgerechten.
Budgetvriendelijke alternatieven
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de zalm vervangen door kabeljauw of tilapia. Ook kun je gedroogde kruiden gebruiken in plaats van verse en plantaardige margarine in plaats van echte boter.
Geef een reactie