Gehaktbrood Met Italiaanse Kruiden
Gehaktbrood Met Italiaanse Kruiden – Heerlijke Recept!
Introductie
Hallo lezers! Vandaag wil ik mijn favoriete recept met jullie delen – Gehaktbrood met Italiaanse kruiden. Dit smakelijke gerecht is perfect voor een gezellige familiemaaltijd of een feestelijke gelegenheid. Gehaktbrood is eenvoudig te maken en zit boordevol heerlijke smaken. Het is een echte publieksfavoriet! Laten we gaan koken!
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 ei, licht geklopt
- 1 kopje paneermeel
- 1/2 kopje Parmezaanse kaas, geraspt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1/2 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Extra vierge olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- In een grote kom combineer je het rundergehakt, ui, knoflook, ei, paneermeel, Parmezaanse kaas, peterselie, oregano en basilicum. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
- Vorm het gehaktmengsel tot een broodvorm en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel het gehaktbrood met een beetje olijfolie, zodat het mooi bruin wordt en een lekker knapperig korstje krijgt.
- Bak het gehaktbrood in de voorverwarmde oven gedurende 45-50 minuten, of totdat het gaar is en de bovenkant goudbruin is.
- Haal het gehaktbrood uit de oven en laat het 5-10 minuten rusten voordat je het aansnijdt. Op deze manier blijven de sappen behouden en wordt het gehaktbrood lekker sappig en mals.
- Snijd het gehaktbrood in plakjes en serveer het warm. Smakelijk!
Opbrengst & Voedingswaarde
Dit recept voor gehaktbrood met Italiaanse kruiden levert ongeveer 4-6 porties op, afhankelijk van de grootte van de plakjes. Hier is de geschatte voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 300
- Vetten: 15g
- Koolhydraten: 15g
- Eiwitten: 25g
Serveertips
Dit gehaktbrood met Italiaanse kruiden is heerlijk op zichzelf, maar kan ook worden geserveerd met wat verse tomatensaus en gekookte spaghetti voor een complete maaltijd. Je kunt er ook een lekkere salade bij serveren voor wat extra frisheid. Bon appétit!
Alternatieven op Budgetvriendelijke Wijze
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht, kun je overwegen om een deel van het rundergehakt te vervangen door varkensgehakt of kippengehakt. Deze vleessoorten zijn vaak iets goedkoper en zorgen nog steeds voor een heerlijk gehaktbrood. Je kunt ook experimenteren met verschillende kruiden en specerijen die je al in je voorraadkast hebt staan. Wees creatief en maak het gerecht naar jouw smaak!
Geef een reactie