Gehaktbrood met spek en champignons

Gehaktbrood met spek en champignons

Gehaktbrood met spek en champignons

Gehaktbrood met spek en champignons

Ingrediënten:

  • 500 g rundergehakt
  • 200 g gerookt spek, in dunne plakjes
  • 200 g champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ei
  • 1 tl paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Meng het gehakt met de ui, knoflook, ei, paprikapoeder, zout en peper.
  3. Bekleed een bakvorm met de plakjes spek en druk het gehaktmengsel erin.
  4. Bedek de bovenkant met de plakjes champignons.
  5. Bak het gehaktbrood in de oven gedurende 40-45 minuten, tot het gaar is.

Opbrengst & voeding:

Dit recept geeft ongeveer 4-6 porties en bevat per portie ongeveer 350 calorieën, 25 g eiwitten, 20 g vet en 15 g koolhydraten.

Introductie:

Welkom bij mijn heerlijke recept voor gehaktbrood met spek en champignons! Dit gerecht is een echte smaakbom en zal zeker indruk maken op je gasten. Perfect voor een gezellig diner thuis of een feestje.

Serveren tips:

Ik serveer dit gehaktbrood graag met aardappelpuree en geroosterde groenten voor een complete maaltijd. Het is ook lekker met een frisse salade en wat knapperig brood.

Alternatieven:

Als je op een budget zit, kun je het rundergehakt vervangen door half-om-half gehakt of kipgehakt. Je kunt ook andere groenten toevoegen zoals paprika, courgette of wortel voor extra smaak en textuur.

Gehaktbrood met spek en champignons
Gehaktbrood met spek en champignons

Gehaktbrood met spek en champignons

Gehaktbrood met spek en champignons

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services