Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten

Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten






Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten Recept

Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten

Ingrediënten:

  • 4 grote pastinaken, geschild en in stukken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1/2 theelepel gedroogde tijm
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 75 gram hazelnoten, grof gehakt
  • Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, als garnering)

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Plaats de pastinaakstukken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  3. Bestrooi met zeezout, zwarte peper, tijm, paprikapoeder en gemalen nootmuskaat.
  4. Meng goed om ervoor te zorgen dat alle pastinaakstukken gelijkmatig gekruid zijn.
  5. Rooster de pastinaak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn.
  6. Terwijl de pastinaak roostert, verwarm je een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
  7. Voeg de gehakte hazelnoten toe aan de pan en rooster ze gedurende 3-4 minuten, of tot ze lichtbruin zijn en een heerlijk aroma hebben.
  8. Haal de pastinaak uit de oven en laat deze iets afkoelen.
  9. Plaats de geroosterde pastinaakstukken in een keukenmachine of blender.
  10. Blend tot een gladde puree, voeg eventueel een klein beetje water toe als de puree te dik is.
  11. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
  12. Serveer de geroosterde pastinaakpuree in kommen of op borden.
  13. Bestrooi de puree met de geroosterde hazelnoten en garneer indien gewenst met verse peterselie.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept levert ongeveer 4 porties op. Hieronder vind je de geschatte voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 215
  • Vet: 16 g
  • Koolhydraten: 16 g
  • Vezels: 6 g
  • Eiwit: 4 g
  • Suiker: 5 g

Inleiding:

Het is tijd om je smaakpapillen te verwennen met dit heerlijke recept voor geroosterde pastinaakpuree met kruidige hazelnoten! Deze zijdezachte en heerlijk gekruide puree is perfect als bijgerecht, maar kan ook dienen als een romige basis voor andere gerechten.

Serveertips:

Als je deze geroosterde pastinaakpuree serveert als bijgerecht, past het perfect bij geroosterde kip of gestoofd vlees. Maar je kunt het ook op toast smeren en beleggen met je favoriete kaas en groenten voor een heerlijk belegd broodje.

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de hazelnoten vervangen door geroosterde amandelen of walnoten. Deze noten zijn vaak voordeliger en voegen nog steeds een heerlijke crunch toe aan de pastinaakpuree. Daarnaast kun je de peterselie garnituur weglaten als je deze niet in huis hebt.


Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten
Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten

Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten

Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services