Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten
Geroosterde Pastinaakpuree met Kruidige Hazelnoten
Ingrediënten:
- 4 grote pastinaken, geschild en in stukken gesneden
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel zeezout
- 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
- 1/2 theelepel gedroogde tijm
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- 75 gram hazelnoten, grof gehakt
- Verse peterselie, fijngehakt (optioneel, als garnering)
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Plaats de pastinaakstukken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie.
- Bestrooi met zeezout, zwarte peper, tijm, paprikapoeder en gemalen nootmuskaat.
- Meng goed om ervoor te zorgen dat alle pastinaakstukken gelijkmatig gekruid zijn.
- Rooster de pastinaak in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Terwijl de pastinaak roostert, verwarm je een kleine koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gehakte hazelnoten toe aan de pan en rooster ze gedurende 3-4 minuten, of tot ze lichtbruin zijn en een heerlijk aroma hebben.
- Haal de pastinaak uit de oven en laat deze iets afkoelen.
- Plaats de geroosterde pastinaakstukken in een keukenmachine of blender.
- Blend tot een gladde puree, voeg eventueel een klein beetje water toe als de puree te dik is.
- Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Serveer de geroosterde pastinaakpuree in kommen of op borden.
- Bestrooi de puree met de geroosterde hazelnoten en garneer indien gewenst met verse peterselie.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept levert ongeveer 4 porties op. Hieronder vind je de geschatte voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 215
- Vet: 16 g
- Koolhydraten: 16 g
- Vezels: 6 g
- Eiwit: 4 g
- Suiker: 5 g
Inleiding:
Het is tijd om je smaakpapillen te verwennen met dit heerlijke recept voor geroosterde pastinaakpuree met kruidige hazelnoten! Deze zijdezachte en heerlijk gekruide puree is perfect als bijgerecht, maar kan ook dienen als een romige basis voor andere gerechten.
Serveertips:
Als je deze geroosterde pastinaakpuree serveert als bijgerecht, past het perfect bij geroosterde kip of gestoofd vlees. Maar je kunt het ook op toast smeren en beleggen met je favoriete kaas en groenten voor een heerlijk belegd broodje.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de hazelnoten vervangen door geroosterde amandelen of walnoten. Deze noten zijn vaak voordeliger en voegen nog steeds een heerlijke crunch toe aan de pastinaakpuree. Daarnaast kun je de peterselie garnituur weglaten als je deze niet in huis hebt.
Geef een reactie