Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon





Recept: Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon

Ingrediënten:

  • 250g champignons
  • 100g kruidenroomkaas
  • 100g bacon, in kleine stukjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Veeg de champignons schoon en verwijder het steeltje.
  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak de bacon, knoflook en sjalotje tot ze goudbruin zijn.
  4. Voeg de kruidenroomkaas toe aan het mengsel in de pan en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Vul de champignons met het kruidenroomkaasmengsel en plaats ze in een ovenschaal.
  6. Bak de champignons in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn en de vulling licht gebruind is.
  7. Haal uit de oven en serveer warm.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit recept levert ongeveer 4 porties op. De voedingswaarde per portie is als volgt:

  • Calorieën: 176
  • Vet: 13.5g
  • Koolhydraten: 4.2g
  • Eiwit: 9.7g
  • Vezels: 0.9g

Introductie:

Welkom bij mijn heerlijke recept voor Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon! Dit gerecht is perfect als voorgerecht, bijgerecht of zelfs als lichte maaltijd. De hartige smaak van de bacon gecombineerd met de romige kruidenroomkaas vult de champignons perfect aan en maakt ze heerlijk smeuïg.

Serveertips:

Deze gevulde champignons zijn heerlijk om te serveren als hapje bij een borrel of als voorgerecht bij een feestelijk diner. Ze kunnen ook geserveerd worden met een frisse salade als lichte maaltijd. Garneer de champignons met wat verse kruiden, zoals peterselie of bieslook, voor een extra smaakvolle presentatie.

Alternatieven:

Op zoek naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht? Je kunt de kruidenroomkaas vervangen door gewone roomkaas en gedroogde kruiden naar smaak toevoegen. Daarnaast kun je spekblokjes gebruiken in plaats van bacon. Als je geen champignons wilt gebruiken, kun je ook paprika’s of courgettes uithollen en vullen met het roomkaasmengsel.


Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon
Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon

Gevulde Champignons met Kruidenroomkaas en Bacon

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services