Gevulde tomaten met rijst en gehakt recept
Gevulde tomaten met rijst en gehakt recept
Ingrediënten
- 6 grote tomaten
- 200 gram gehakt (rundvlees of varkensvlees)
- 1 kleine ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 paprika, in kleine blokjes gesneden
- 100 gram rijst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Geraspte kaas (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd het bovenste gedeelte van de tomaten af en hol ze voorzichtig uit met een lepel. Bewaar het vruchtvlees voor later gebruik.
- Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul. Breng op smaak met paprikapoeder, oregano, zout en peper.
- Voeg de paprika en het vruchtvlees van de tomaten toe aan het gehaktmengsel. Bak nog een paar minuten mee totdat de paprika zacht is.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Meng de gekookte rijst door het gehaktmengsel en vul de uitgeholde tomaten hiermee.
- Plaats de gevulde tomaten in een ovenschaal en bestrooi eventueel met geraspte kaas.
- Bak de tomaten in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kaas goudbruin is en de tomaten zacht zijn.
- Serveer de gevulde tomaten warm.
Opbrengst en voedingswaarde
Dit recept maakt 6 gevulde tomaten. Elke portie bevat ongeveer 250 calorieën.
Introductie
Welkom bij mijn blog en bedankt dat je mijn gevulde tomaten met rijst en gehakt recept hebt gevonden! Dit gerecht is een heerlijke en kleurrijke manier om tomaten te vullen met een smaakvolle vleesvulling. Het is een perfecte keuze voor een lichte lunch of een bijgerecht bij het avondeten.
Serveertips
Je kunt deze gevulde tomaten serveren als hoofdgerecht met een frisse salade aan de zijkant. Ook zijn ze geweldig om te serveren als hapje tijdens een feestje of als onderdeel van een buffet. De mogelijkheden zijn eindeloos!
Alternatieven op budget
Als je een beperkt budget hebt, kun je enkele ingrediënten vervangen door goedkopere opties. In plaats van gehakt zou je bijvoorbeeld tofu of linzen kunnen gebruiken als vegetarische alternatieven. Verder kun je de paprika weglaten of vervangen door andere seizoensgroenten die goedkoper zijn. Hierdoor kun je nog steeds genieten van een smaakvol gerecht zonder dat het al te veel kost.
Geef een reactie