Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje

Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje

Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje

Ingrediënten:

  • 1 kg rundersukade
  • 250 gr gerookte ontbijtspek
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gr champignons
  • 2 wortelen
  • 2 el bloem
  • 500 ml rode wijn
  • 500 ml runderbouillon
  • 3 takjes tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • zout en peper
  • boter
  • olie

Instructies:

  1. Verhit de boter en olie in een grote braadpan.
  2. Bak het ontbijtspek totdat deze lichtbruin is.
  3. Haal het ontbijtspek uit de pan en bewaar het vet.
  4. Snijd het vlees in blokjes van 2 cm en bak deze in het overgebleven vet tot deze aan alle kanten bruin zijn.
  5. Haal het vlees uit de pan en bewaar het vet.
  6. Bak de uien en knoflook totdat de uien glazig zijn.
  7. Voeg de bloem toe en roer goed door.
  8. Voeg de rode wijn en runderbouillon toe en roer goed door.
  9. Doe het ontbijtspek, vlees, tijm, laurierblaadjes en wortelen in de pan en breng aan de kook.
  10. Laat het geheel minimaal 2 uur op laag vuur sudderen.
  11. Voeg na anderhalf uur de champignons toe.
  12. Verwijder de tijm en laurierblaadjes en breng op smaak met zout en peper.

Opbrengst en voeding:

Dit stoofpotje Hartverwarmend Boeuf Bourguignon is genoeg voor 4 personen en bevat ongeveer 475 calorieën per portie.

Introductie:

Niks is zo lekker en warm als een goed gevulde stoofpot op een koude winterdag. Dit Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje is precies waar je naar op zoek bent. Met malse rundersukade, gerookt ontbijtspek, champignons en wortelen in een heerlijke rode wijn en runderbouillon saus is dit stoofpotje alles wat je nodig hebt om jezelf en je familie te verwarmen.

Serveertips:

Serveer dit stoofpotje met aardappelpuree, rijst of vers brood om de heerlijke saus op te soppen. Een glaasje rode wijn past hier perfect bij.

Alternatieven:

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijkere optie, kun je rundvlees met een lagere kwaliteit gebruiken in plaats van rundersukade. Zorg er wel voor dat je het vlees langer laat sudderen om het zo mals mogelijk te krijgen. Ook kun je champignons vervangen door goedkopere groenten zoals courgette of paprika.

Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje
Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje

Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje

Hartverwarmend Boeuf Bourguignon stoofpotje

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services