Hemelse chocoladetaart recept
Hemelse chocoladetaart recept
Ingrediënten:
- 200g pure chocolade
- 200g boter
- 200g suiker
- 4 eieren
- 100g bloem
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de chocolade au bain-marie en voeg de boter toe. Meng de suiker erdoor en laat het geheel afkoelen. Klop de eieren luchtig en voeg de vanille toe. Meng het chocolademengsel met de eieren en voeg tot slot de bloem toe. Giet het beslag in een ingevette taartvorm en bak de taart in ongeveer 25 minuten gaar.
Opbrengst en voeding:
Dit recept is goed voor 10 heerlijke stukken taart. Per portie bevat deze taart ongeveer 300 calorieën. Het bevat ook 15g vet, 35g koolhydraten en 5g eiwitten.
Introductie
Hemelse chocoladetaart is een absolute traktatie voor elke chocoladeliefhebber. Deze taart smelt letterlijk op je tong en is perfect voor elke gelegenheid, van verjaardagsfeestjes tot gewoon een gezellige avond thuis. Het is een eenvoudig recept, maar de resultaten zijn werkelijk verbluffend. De combinatie van rijke chocolade en boterige textuur maakt deze taart hemels lekker!
Serveertips
Het is heerlijk om deze taart te serveren met een bolletje vanille-ijs en een drizzle van gesmolten chocolade. Ook kun je wat vers fruit toevoegen, zoals aardbeien of frambozen, voor een frisse aanvulling. Een lekkere kop koffie of thee is ook een perfecte begeleiding bij deze overheerlijke chocoladetaart.
Alternatieven
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je overwegen om deze taart te maken met cacaopoeder in plaats van pure chocolade. Dit is een goedkopere optie en geeft nog steeds een heerlijke chocoladesmaak aan de taart. Ook kun je de bloem vervangen door amandelmeel voor een glutenvrije variant.
Geef een reactie