Hemelse veganistische chocoladetaart
Hemelse veganistische chocoladetaart
Ingrediënten:
- 200 gram havermout
- 200 gram amandelmeel
- 100 gram pure chocolade (gesmolten)
- 100 ml kokosolie (gesmolten)
- 100 ml ahornsiroop
- 40 gram cacao poeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
- Optioneel: gehakte noten of bessen voor decoratie
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Meng in een grote kom havermout, amandelmeel, cacao poeder, bakpoeder en zout.
- Voeg gesmolten chocolade, kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Meng goed tot een glad beslag.
- Vet een taartvorm in en giet het beslag erin. Strijk het beslag glad met een spatel.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt wanneer je die in het midden van de taart steekt.
- Laat de taart afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
- Decoreer de taart met gehakte noten of bessen indien gewenst en serveer.
Opbrengst en voedingswaarde:
Dit recept is goed voor 8-10 plakjes taart.
Voedingswaarde per plakje:
- Calorieën: 250
- Vetten: 18g
- Koolhydraten: 20g
- Eiwitten: 4g
Introductie:
Welkom bij mijn heerlijke recept voor hemelse veganistische chocoladetaart! Heb je zin in een smeuïge, decadente traktatie zonder dierlijke producten? Dan is deze taart absoluut een aanrader! Met simpele ingrediënten die je wellicht al in je voorraadkast hebt, kun je deze taart eenvoudig thuis maken en genieten van de pure chocoladesmaak. Laten we beginnen met bakken!
Serveertips:
Deze veganistische chocoladetaart smaakt geweldig op zichzelf, maar hier zijn enkele suggesties om hem nog lekkerder te maken:
- Voeg een bolletje veganistisch ijs toe als bijgerecht.
- Garneer met vers fruit zoals aardbeien of frambozen.
- Bestrooi met een snufje poedersuiker voor extra zoetheid.
- Serveer met een kopje warme koffie of thee.
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, zijn er nog steeds geweldige alternatieven om van een heerlijke veganistische chocoladetaart te genieten:
- Gebruik in plaats van amandelmeel volkorenmeel of een andere meelsoort naar keuze.
- Vervang ahornsiroop door gewone suiker of agavesiroop.
- Probeer in plaats van pure chocolade melkvrije chocoladechips of cacaopoeder te gebruiken.
- Decoreer de taart met goedkopere opties zoals geraspte kokos, hagelslag of stukjes gedroogd fruit.
Geniet van deze heerlijke veganistische chocoladetaart en deel hem met je vrienden en familie. Het is een traktatie die zowel veganisten als niet-veganisten zal bekoren. Smakelijk!
Geef een reactie