Kaiserschmarrn recept met rozijnen en vanillesmaak
Kaiserschmarrn recept met rozijnen en vanillesmaak
Door: Julia’s keukenavonturen
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 200 ml melk
- 1 theelepel vanille-extract
- 250 gram bloem
- 50 gram suiker
- 50 gram rozijnen
- Snufje zout
- Boter, om te bakken
- Poedersuiker, ter garnering
Instructies:
- Scheid de eieren en klop de eiwitten stijf.
- Voeg de eidooiers, melk en vanille-extract toe aan de eiwitten en meng goed door.
- Voeg de bloem, suiker, rozijnen en zout toe aan het mengsel en roer tot alles goed gemengd is.
- Verhit een beetje boter in een grote koekenpan en voeg het beslag toe. Bak op middelhoog vuur tot de onderkant goudbruin is.
- Draai de Kaiserschmarrn om met behulp van een spatel en bak de andere kant goudbruin.
- Scheur de Kaiserschmarrn in stukken met twee vorken en bak nog even door tot alles goudbruin is.
- Garneer met poedersuiker en serveer warm.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept geeft ongeveer 4 porties Kaiserschmarrn. Elke portie bevat ongeveer 350 calorieën.
Introductie:
Deze heerlijke Oostenrijkse lekkernij is perfect voor een gezellig ontbijt of een zoete traktatie. De rozijnen en vanillesmaak geven een extra dimensie aan dit traditionele gerecht.
Serveren en tips:
Serveer de Kaiserschmarrn met een lepel jam, fruit of een lekkere schep vanille-ijs. Het is ook heerlijk met een kopje koffie of thee erbij.
Alternatieven:
Als je een budgetvriendelijk alternatief voor rozijnen wilt, kun je gedroogde appelstukjes toevoegen in plaats van rozijnen. Dit geeft een heerlijke frisse smaak aan de Kaiserschmarrn.
Geef een reactie