Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus
Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus
Ingrediënten
- 500 gr Kabeljauw (in blokken gesneden)
- 200 gr Bloem
- 1 Ei
- 350 ml Koud spuitwater
- Zout en peper
- Plantaardige olie (om te frituren)
- Voor de remouladesaus:
- 6 el Mayonaise
- 2 el Kappertjes (fijngesneden)
- 2 el Augurken (fijngesneden)
- 1 tl Mosterd
- 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Meng in een kom de bloem, ei, koud spuitwater, zout en peper tot een glad beslag.
- Verhit de olie in een pan tot 180°C.
- Doop de blokjes kabeljauw in het beslag en laat het overtollige beslag afdruipen.
- Frituur de kibbeling goudbruin en knapperig.
- Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier.
- Meng in een kom de mayonaise, kappertjes, augurken, mosterd, knoflook, zout en peper tot een romige remouladesaus.
- Dien de kibbeling op met de remouladesaus.
Opbrengst & voeding
- Opbrengst: 4-6 porties
- Voeding per portie: 367 calorieën, 33 g koolhydraten, 8 g vet, 39 g eiwit, 111 mg cholesterol, 610 mg natrium
Inleiding
Kibbeling is een heerlijk en traditioneel Hollands gerecht. Het is licht en knapperig van smaak. De romige remouladesaus geeft het gerecht een extra twist en is bovendien super makkelijk te maken. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Ook leuk om met kinderen te maken.
Suggesties voor serveren
- Garneer de kibbeling met wat fijngehakte peterselie of bieslook voor een frisse smaak.
- Serveer de kibbeling met wat verse frieten, partjes citroen of een salade.
- Maak er een lekker sausje bij zoals aioli, knoflooksaus of chilisaus.
Alternatieven
Ben je op zoek naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht? Vervang de kabeljauw door goedkopere vissoorten zoals koolvis, schelvis of wijting. Je kunt ook besparen op de ingrediënten van de remouladesaus door te kiezen voor goedkopere mayonaise en ingrediënten uit een potje.
Geef een reactie