Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus

Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus




Recept: Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus



Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus

Ingrediënten

  • 500 gr Kabeljauw (in blokken gesneden)
  • 200 gr Bloem
  • 1 Ei
  • 350 ml Koud spuitwater
  • Zout en peper
  • Plantaardige olie (om te frituren)
  • Voor de remouladesaus:
  • 6 el Mayonaise
  • 2 el Kappertjes (fijngesneden)
  • 2 el Augurken (fijngesneden)
  • 1 tl Mosterd
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de bloem, ei, koud spuitwater, zout en peper tot een glad beslag.
  2. Verhit de olie in een pan tot 180°C.
  3. Doop de blokjes kabeljauw in het beslag en laat het overtollige beslag afdruipen.
  4. Frituur de kibbeling goudbruin en knapperig.
  5. Laat de kibbeling uitlekken op keukenpapier.
  6. Meng in een kom de mayonaise, kappertjes, augurken, mosterd, knoflook, zout en peper tot een romige remouladesaus.
  7. Dien de kibbeling op met de remouladesaus.

Opbrengst & voeding

  • Opbrengst: 4-6 porties
  • Voeding per portie: 367 calorieën, 33 g koolhydraten, 8 g vet, 39 g eiwit, 111 mg cholesterol, 610 mg natrium

Inleiding

Kibbeling is een heerlijk en traditioneel Hollands gerecht. Het is licht en knapperig van smaak. De romige remouladesaus geeft het gerecht een extra twist en is bovendien super makkelijk te maken. Ideaal voor een gezellige avond met vrienden of familie. Ook leuk om met kinderen te maken.

Suggesties voor serveren

  • Garneer de kibbeling met wat fijngehakte peterselie of bieslook voor een frisse smaak.
  • Serveer de kibbeling met wat verse frieten, partjes citroen of een salade.
  • Maak er een lekker sausje bij zoals aioli, knoflooksaus of chilisaus.

Alternatieven

Ben je op zoek naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht? Vervang de kabeljauw door goedkopere vissoorten zoals koolvis, schelvis of wijting. Je kunt ook besparen op de ingrediënten van de remouladesaus door te kiezen voor goedkopere mayonaise en ingrediënten uit een potje.


Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus
Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus

Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus

Kibbeling met knapperige korst en romige remouladesaus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services