Klassiek eend à l’orange recept

Klassiek eend à l’orange recept




Klassiek eend à l’orange recept

Klassiek eend à l’orange recept

Ingrediënten:

  • 1 hele eend
  • 2 grote sinaasappels
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Zout en peper naar smaak

Instructies:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Snijd de sinaasappels doormidden en pers het sap uit één helft. Bewaar het sap voor later.
  3. Bestrooi de eend met zout en peper, zowel van binnen als van buiten.
  4. Plaats de eend op een rooster in een ovenschaal met de borst naar beneden. Bak gedurende 30 minuten.
  5. Draai de eend om met de borst naar boven en bak nog eens 30 minuten.
  6. Terwijl de eend bakt, combineer het sinaasappelsap, knoflook, honing en sojasaus in een kleine kom.
  7. Haal de eend uit de oven en besmeer deze met het sinaasappelmengsel.
  8. Zet de eend terug in de oven en bak nog eens 20-30 minuten, of totdat de eend mooi goudbruin is en gaar van binnen.
  9. Laat de eend een paar minuten rusten voordat je deze aansnijdt.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Dit klassiek eend à l’orange recept geeft een opbrengst van 4-6 porties.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 500
  • Vet: 30g
  • Koolhydraten: 10g
  • Eiwit: 45g

Introductie:

Welkom bij mijn culinaire avonturen! Vandaag wil ik graag een heerlijk recept delen dat je een elegante en traditionele smaak van de Franse keuken zal geven – Klassiek eend à l’orange. Dit gerecht combineert de sappige smaak van eendenvlees met de zoete en zure tonen van sinaasappel. Het is een perfecte keuze voor een speciale gelegenheid of wanneer je jezelf gewoon wilt verwennen met iets heerlijks.

Tips voor serveren:

Dit gerecht kan het beste worden geserveerd met gestoomde groenten zoals asperges of wortelen en aardappelpuree. Garneer de eend met verse kruiden, zoals peterselie, voor een extra vleugje frisheid. Serveer de saus er apart bij, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.

Budgetvriendelijke alternatieven:

Als je een strak budget hebt, kun je de eend vervangen door kip. Het eindresultaat zal iets anders zijn, maar nog steeds erg smakelijk. Je kunt ook de sinaasappels vervangen door goedkopere citroenen of mandarijnen. Voel je vrij om te experimenteren met andere kruiden en specerijen die je al in je keuken hebt, zoals tijm of rozemarijn, om verschillende smaakprofielen te creëren.


Klassiek eend à l'orange recept
Klassiek eend à l'orange recept

Klassiek eend à l'orange recept

Klassiek eend à l'orange recept

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services