Klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus

Klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus




Recept: Klassieke Lasagne met Gehakt en Bechamelsaus

Klassieke Lasagne met Gehakt en Bechamelsaus

Ingrediënten:

  • 250 gram lasagnebladen
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 milliliter melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 50 gram boter
  • 100 gram geraspte kaas
  • Olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Kook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
  3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Voeg de ui toe en bak tot deze zacht is geworden.
  5. Voeg het gehakt toe en bak totdat het bruin en gaar is.
  6. Voeg de knoflook, tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum en paprikapoeder toe. Roer goed door en laat sudderen gedurende 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Maak ondertussen de bechamelsaus door de boter in een pan te smelten. Voeg de bloem toe en roer goed door. Voeg geleidelijk de melk toe en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat.
  8. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Bedek de bodem met een laag lasagnebladen.
  9. Giet de helft van het gehaktmengsel over de lasagnebladen en bedek met een derde van de bechamelsaus. Herhaal deze lagen een keer.
  10. Eindig met een laag lasagnebladen en bedek met de resterende bechamelsaus.
  11. Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant van de lasagne.
  12. Bak de lasagne gedurende 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, of totdat de kaas goudbruin is en de saus bubbelt.

Opbrengst & Voedingswaarde:

Deze klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus is geschikt voor 4 tot 6 porties, afhankelijk van de grootte van de porties. De voedingswaarde kan variëren, maar een typische portie biedt ongeveer:

  • Calorieën: 500
  • Vet: 25 gram
  • Koolhydraten: 40 gram
  • Eiwit: 30 gram

Introductie:

Welkom terug bij mijn heerlijke kookblogs! Vandaag ga ik een klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus met jullie delen. Dit gerecht is een echte favoriet in mijn familie, en ik kan niet wachten om het met jullie te delen. De combinatie van smaakvol gekruid gehakt, romige bechamelsaus en lagen zachte lasagnebladen is gewoonweg onweerstaanbaar. Laten we aan de slag gaan en dit heerlijke gerecht bereiden!

Serveertips:

Server de lasagne met gehakt en bechamelsaus met een frisse groene salade en knapperig brood. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke en vullende maaltijd. Je kunt ook een glas rode wijn serveren voor degenen die dat lekker vinden. Geniet ervan!

Alternatieven op budget:

Als je een beetje wilt besparen, zijn er budgetvriendelijke alternatieven die je kunt proberen. In plaats van gehakt, kun je bijvoorbeeld kiezen voor linzen of gemengde groenten zoals champignons en courgette als vulling. Daarnaast kun je goedkopere kaassoorten gebruiken of zelfs helemaal weglaten. Het gerecht zal nog steeds heerlijk zijn, zelfs met deze budgetvriendelijke aanpassingen!


Klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus
Klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus

Klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus

Klassieke lasagne met gehakt en bechamelsaus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services