Kruidige Kip Pho Soep: Een Aromatische Vietnamese Smaakbeleving
Recept voor Kruidige Kip Pho Soep
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 1 ui, in dunne plakjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 cm verse gember, geraspt
- 1 rode peper, fijngehakt (optioneel voor extra pit)
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijs
- 4 kruidnagels
- 6 kopjes kippenbouillon
- 200 gram rijstnoedels
- Verse kruiden naar keuze (bijv. koriander, munt, basilicum)
- 1 limoen, in partjes
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de kipfilets toe. Kook de kip ongeveer 15-20 minuten tot het gaar is. Haal de kip uit het water en laat het afkoelen. Pluk vervolgens het vlees uit elkaar met twee vorken.
- Verhit wat olie in een grote soeppan en fruit de ui, knoflook, gember en rode peper (indien gebruikt) aan tot ze zacht en geurig zijn.
- Voeg het kaneelstokje, steranijs en kruidnagels toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Laat de specerijen kort bakken om hun aroma vrij te laten komen.
- Voeg de kippenbouillon toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.
- Haal het kaneelstokje, steranijs en kruidnagels uit de soep en voeg de geplukte kip toe. Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rijstnoedels over de kommen en schep de hete soep eroverheen. Garneer de soep met verse kruiden naar keuze en serveer met partjes limoen.
Opbrengst en Voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor ongeveer 4 porties. De voedingswaarde per portie kan variëren, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en eventuele toevoegingen. Hieronder vind je een schatting van de voedingswaarde per portie:
- Calorieën: 280
- Eiwit: 20g
- Koolhydraten: 30g
- Vetten: 5g
- Vezels: 3g
Introductie:
Welkom in mijn keuken! Vandaag ga ik een heerlijke kruidige kip pho soep met je delen. Deze aromatische Vietnamese klassieker is een ware smaakbeleving en zal zeker indruk maken op je smaakpapillen. Het is de perfecte soep voor een koude dag of wanneer je jezelf wilt verwennen met een hartverwarmende kom comfortfood. Laten we aan de slag gaan!
Serveertips:
Deze kruidige kip pho soep smaakt het beste wanneer het heet geserveerd wordt. Je kunt de soep garneren met verse kruiden zoals koriander, munt en basilicum om de smaken nog intenser te maken. Voel je vrij om de limoenpartjes uit te knijpen en het sap aan de soep toe te voegen voor dat extra vleugje zuur. Serveer met een stuk knapperig stokbrood of gestoomde jasmijnrijst voor een complete maaltijd.
Alternatieven op budget:
Als je een budgetvriendelijke versie van dit recept wilt maken, kun je enkele ingrediënten vervangen of weglaten. Hier zijn een paar suggesties:
- Vervang de kipfilets door kippendijen, die vaak voordeliger zijn.
- Gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon als je liever een vegetarische variant wilt.
- Voeg extra groenten toe zoals wortels, champignons of paprika om de soep meer vullend te maken.
- Vervang de rijstnoedels door goedkopere noedelsoorten zoals eiernoedels of vermicelli.
Geef een reactie