Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus

Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus




Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus

Recept: Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus

Ingrediënten:

  • 200 g gepelde garnalen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 eetlepel whisky
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel Worcestersaus
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel dille
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse sla voor de garnering
  • Verse kruiden naar keuze (bijv. peterselie of bieslook)
  • Optioneel: een snufje cayennepeper voor wat extra pit

Bereidingswijze:

  1. Maak de garnalencocktailsaus door de mayonaise, tomatenketchup, whisky, citroensap, Worcestersaus, paprikapoeder, dille, zout en peper in een kom te mengen.
  2. Voeg de gepelde garnalen toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  3. Laat de garnalen en saus minstens 30 minuten in de koelkast marineren.
  4. Voor het serveren, verdeel wat verse sla over vier cocktailglazen of kleine kommetjes.
  5. Schep de gemarineerde garnalen en saus bovenop de sla.
  6. Garneer de garnalencocktails met verse kruiden en eventueel een snufje cayennepeper.
  7. Serveer de luxe garnalencocktail direct en geniet ervan!

Opbrengst en voedingsinformatie:

Dit recept is voldoende voor 4 porties.

Voedingswaarde per portie:

  • Calorieën: 210
  • Proteïne: 15 g
  • Vet: 12 g
  • Koolhydraten: 11 g
  • Vezels: 2 g

Introductie:

Welkom bij mijn heerlijke recept voor een luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus. Dit klassieke voorgerecht is perfect voor speciale gelegenheden, het geeft je diner een elegant tintje.

Serveertips:

De garnalencocktail kan zowel als voorgerecht of als onderdeel van een buffet worden geserveerd. Het is ook een geweldig gerecht voor feestjes en borrels. Serveer het met knapperig stokbrood of toastjes.

Alternatieven voor een budgetvriendelijke optie:

Als je dit recept budgetvriendelijker wilt maken, kun je de hoeveelheid garnalen verminderen en deze vervangen door goedkopere zeevruchten, zoals surimi of krabvlees. Je kunt ook kiezen voor diepvriesgarnalen in plaats van verse garnalen. Daarnaast kun je de whisky weglaten of vervangen door een goedkopere alcoholische drank zoals wodka.


Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus
Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus

Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus

Luxe garnalencocktail met romige cocktailsaus

mfs-pijltje

Online boodschappen doen bespaar tijd en geldgemakkelijk en snelvoor voordelige maaltijdenmet geweldige aanbiedingenvoor het hele gezinzonder gedoevanuit het comfort van je huis

Pittige chimichurri saus recept
Recept

Pittige chimichurri saus recept

Pittige chimichurri saus recept Ingrediënten: 1 bosje peterselie 4 teentjes knoflook 1 rode peper 2 eetlepels rode wijnazijn 4 eetlepels olijfolie Zout en peper naar

Lees verder »
Romige broccoli soep met kaas
Recept

Romige broccoli soep met kaas

Recept: Romige broccoli soep met kaas Ingrediënten: 1 grote broccoli, in stukjes gesneden 1 ui, fijngesneden 2 teentjes knoflook, fijngehakt 1 liter groentebouillon 200 ml

Lees verder »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close Popup

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Close Popup
Privacy Settings saved!
Privacy-instellingen

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

Deze cookies zijn nodig om de website te laten functioneren en kunnen niet worden uitgeschakeld in onze systemen.

Technische cookies
Om deze website te gebruiken, gebruiken we de volgende technisch vereiste cookies
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

Decline all Services
Save
Accept all Services