Makkelijk recept voor chili con carne
Makkelijk recept voor chili con carne
Ingrediënten:
- 500 gram rundergehakt
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 blik (400 gram) kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik (400 gram) gepelde tomaten
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
Instructies:
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Bak de ui en knoflook glazig.
- Voeg het rundergehakt toe en bak het bruin.
- Voeg de paprika’s toe en bak deze kort mee.
- Voeg de kidneybonen en gepelde tomaten toe.
- Breng op smaak met chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.
- Laat de chili con carne sudderen op laag vuur gedurende 30 minuten, zodat de smaken goed kunnen mengen.
- Proef en voeg indien nodig meer kruiden toe.
- Serveer de chili con carne warm.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept voor chili con carne is voldoende voor 4 personen. Elke portie bevat ongeveer 450 calorieën, 25 gram eiwit, 20 gram vet en 40 gram koolhydraten.
Introductie:
Welkom chefs! Vandaag wil ik jullie meenemen op een smaakvolle reis naar de wereld van Chili con Carne. Dit populaire Mexicaanse gerecht is perfect om jezelf op te warmen op koude dagen of gewoon om je smaakpapillen te verwennen. Het beste van alles is dat dit recept super makkelijk te maken is. Dus zet je schort op en laten we samen aan de slag gaan!
Serveertips:
Chili con carne smaakt heerlijk met een beetje geraspte kaas eroverheen gestrooid. Serveer het met een zijdezachte guacamole en een scheutje zure room voor dat extra romige effect. Natuurlijk kun je er ook een lekkere kom rijst of tortillachips bij serveren. Vergeet niet om een koud biertje of een verfrissende margarita klaar te zetten. Genieten maar!
Alternatieven voor een budgetvriendelijke maaltijd:
Als je een kleinere portemonnee hebt, zijn er tal van alternatieven om dit gerecht budgetvriendelijk te maken. Vervang het rundergehakt bijvoorbeeld door gehakt van half-om-half of zelfs door vleesvervangers zoals linzen of quinoa. Je kunt ook besparen op de groenten door te kiezen voor seizoensgroenten of diepvriesgroenten. Wees creatief en maak er jouw eigen smaakvolle versie van!
Geef een reactie