Makkelijke traybake met kip en groenten
Makkelijke traybake met kip en groenten
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 500 gram aardappelen, in blokjes gesneden
- 2 paprika’s, in reepjes gesneden
- 1 courgette, in plakjes gesneden
- 1 rode ui, in partjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel gedroogde tijm
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie ter garnering
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Leg de kipfilets in het midden van een grote bakplaat bekleed met bakpapier.
- Verdeel de aardappelen, paprika’s, courgette, rode ui en knoflook rondom de kip.
- In een kleine kom, meng de olijfolie, paprikapoeder, gedroogde tijm, zout en peper. Giet dit mengsel over de kip en groenten.
- Hussel alles goed door elkaar, zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de kruidenolie.
- Bak de traybake in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de kip gaar is en de groenten zacht en lichtbruin zijn.
- Garneer met verse peterselie en serveer warm.
- Calorieën: 350
- Eiwitten: 30g
- Koolhydraten: 25g
- Vetten: 14g
- Vezels: 5g
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is bedoeld voor 4 personen.
Voedingswaarde per portie:
Inleiding:
Welkom allemaal bij mijn nieuwste recept! Vandaag wil ik graag dit heerlijke en makkelijke recept voorstellen, namelijk de ‘Makkelijke traybake met kip en groenten’. Dit gerecht is perfect om op een drukke doordeweekse avond te maken, omdat het weinig inspanning en tijd vergt. Bovendien is het gezond en voedzaam, vol met heerlijke smaken en kleurrijke groenten. Laten we beginnen!
Serveren:
Deze traybake is een complete maaltijd op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met een frisse groene salade of wat warme knapperige broodjes. Het is ook lekker met een klodder zelfgemaakte knoflooksaus of tzatziki.
Alternatieven voor een klein budget:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven, kun je de kipfilets vervangen door kippendijen. Kippendijen zijn vaak goedkoper en hebben meer smaak. Daarnaast kun je variëren met groenten afhankelijk van het seizoen. Wortels, bloemkool of broccoli zijn geweldige betaalbare opties die goed samengaan met de kruidige smaken van dit gerecht.
Geef een reactie