Mexicaanse kippenstoofpot met bonen
Mexicaanse kippenstoofpot met bonen
Heerlijk kruidig en lekker smeuïg!
Ingrediënten:
- 4 kipfilets
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 blikje kidneybonen
- 1 blikje mais
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl chilipoeder
- 300 ml kippenbouillon
- Peper en zout
- Olijfolie
- Optioneel: zure room en guacamole voor erbij
Bereidingswijze:
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes en kruid ze met peper en zout.
- Snipper de ui en pers de knoflook.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet aan tot deze goudbruin is.
- Haal de kipfilet uit de pan en doe de ui en knoflook in de pan. Bak deze aan tot de ui glazig is.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee.
- Voeg de komijnpoeder, paprikapoeder en chilipoeder toe en bak deze kort mee zodat de kruiden goed vrijkomen.
- Giet de kippenbouillon erbij en roer goed door.
- Voeg de kipfilet weer toe aan de pan en voeg ook de uitgelekte kidneybonen en mais toe.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuurtje 15-20 minuten pruttelen tot de kip gaar is en de saus wat is ingedikt.
- Proef of er nog zout of peper bij moet en voeg dit eventueel toe.
- Serveren kan met rijst, zure room en guacamole. Eet smakelijk!
Opbrengst en voeding:
- Dit recept is geschikt voor 4 personen.
- Per portie (zonder bijgerechten):
- Calorieën: 295 kcal
- Koolhydraten: 20 g
- Vet: 8 g
- Eiwit: 35 g
Serveertips:
- Serveren met rijst, zure room en guacamole.
- Voeg wat verse koriander toe voor extra smaak.
- Maak deze stoofpot iets pittiger door extra chilipoeder toe te voegen.
Budgetvriendelijke alternatieven:
- Vervang de kipfilet door kippendijen. Deze zijn vaak goedkoper en smaken heerlijk in stoofpotten.
- Gebruik gedroogde bonen in plaats van bonen uit blik. Deze zijn nog goedkoper en erg lekker in stoofpotten. Week de bonen een nacht van tevoren en kook ze in de stoofpot mee.
- Vervang de kippenbouillon door water en bouillonpoeder. Dit is een stuk goedkoper en geeft dezelfde smaak.
Geef een reactie