Mexicaanse quinoasalade met avocado en zwarte bonen
Mexicaanse Quinoasalade met Avocado en Zwarte Bonen
Ingrediënten:
- 200 gram quinoa
- 1 blikje zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
- 1 avocado, in blokjes gesneden
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 handjevol cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 limoen, sap en rasp
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander, gehakt (optioneel)
Instructies:
- Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen.
- Meng de zwarte bonen, avocado, rode ui, rode paprika en cherrytomaatjes in een grote kom.
- In een aparte kom, meng het limoensap, limoenrasp, olijfolie, knoflook, komijnpoeder, zout en peper.
- Giet het limoenmengsel over de groenten en bonen. Meng goed.
- Voeg de gekookte quinoa toe aan de kom en meng opnieuw.
- Garneer met verse koriander indien gewenst.
- Serveer direct of koel het een uur in de koelkast voor het serveren.
Opbrengst en voedingswaarde:
Deze Mexicaanse quinoasalade met avocado en zwarte bonen is voldoende voor 4 personen. Elke portie bevat ongeveer 300 calorieën. Het is een voedzame maaltijd boordevol vezels, eiwitten en gezonde vetten.
Introductie:
Hallo allemaal! Vandaag wil ik je graag voorstellen aan mijn favoriete Mexicaanse quinoasalade met avocado en zwarte bonen. Deze salade is een feest voor je smaakpapillen, zit boordevol voedingsstoffen en is supergemakkelijk te bereiden. Het is een perfect gerecht voor een gezonde lunch, een lichte avondmaaltijd of zelfs als bijgerecht bij een zomerse barbecue. Probeer het uit en laat je verrassen door de heerlijke smaken!
Serveertips:
Deze quinoasalade is heerlijk op zichzelf als een volledige maaltijd. Je kunt het ook serveren als bijgerecht bij gegrilde kip of vis. Voor een extra crunch kun je wat geroosterde pompoenpitten of gehakte walnoten toevoegen. Wil je het gerecht wat pittiger maken? Voeg dan wat fijngesneden jalapeñopepers toe. Experimenteer en maak het helemaal naar jouw smaak!
Budgetvriendelijke alternatieven:
Als je een beperkt budget hebt, zijn er een paar aanpassingen die je kunt maken aan dit recept. In plaats van quinoa kun je bijvoorbeeld bulgur of couscous gebruiken. Zwarte bonen kunnen worden vervangen door kidneybonen of bruine bonen. Voor wat extra smaak kun je ook goedkopere groenten zoals komkommer en maïs toevoegen. Het belangrijkste is om creatief te zijn en te werken met wat je al in huis hebt!
Geef een reactie