Pittig Kip Teriyaki Met Rijst
Pittig Kip Teriyaki Met Rijst – Een Hemelse Smulpartij!
Welkom bij mijn culinaire hoekje! Vandaag deel ik graag mijn recept voor een overheerlijk pittig kip teriyaki met rijst gerecht. Dit is een gerecht waar ik keer op keer van geniet en ik kan niet wachten om het met jullie te delen. Laten we snel beginnen!
Ingrediënten:
- 4 kipfilets, in blokjes gesneden
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels honing
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, fijngehakt
- 1 theelepel gember, fijngehakt
- 250 gram rijst
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 1 rode paprika, in reepjes gesneden
- 1 gele paprika, in reepjes gesneden
- 4 lente-uitjes, in dunne plakjes
- Zout en peper naar smaak
Instructies:
- Meng in een kom de sojasaus, honing, sesamolie, knoflook, chilipeper en gember. Voeg de kipblokjes toe aan de marinade en laat het minimaal 30 minuten marineren.
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de plantaardige olie in een wokpan op middelhoog vuur. Bak de gemarineerde kipblokjes samen met de marinade gedurende 5-7 minuten totdat ze gaar zijn.
- Voeg de rode en gele paprika toe aan de pan en roerbak gedurende nog eens 3-4 minuten, of tot de paprika knapperig is maar nog steeds wat beet heeft.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de pittige kip teriyaki met de gekookte rijst en garneer met lente-ui.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor 4 porties. Per portie bevat het ongeveer:
- Calorieën: 320
- Eiwitten: 25g
- Koolhydraten: 35g
- Vetten: 8g
- Vezels: 3g
Serveertips:
Dit gerecht smaakt heerlijk op zichzelf, maar je kunt het ook serveren met bijgerechten zoals gewokte groenten, een knapperige salade of zelfs met een gebakken ei erbovenop. Voel je vrij om jouw eigen draai aan dit gerecht te geven en te experimenteren met verschillende smaken en texturen.
Alternatieven:
Als je op zoek bent naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht, kun je overwegen om de kip te vervangen door tofu of tempeh. Deze vleesvervangers zijn vaak goedkoper en bieden nog steeds een heerlijke textuur wanneer ze in de teriyaki-saus worden bereid. Daarnaast kun je ook seizoensgroenten gebruiken om de kosten te verlagen. Wees creatief en speel met de ingrediënten om een betaalbare en smakelijke maaltijd op tafel te zetten!
Ik hoop dat je net zo veel van dit gerecht zult genieten als ik. Smakelijk eten!
Geef een reactie