Pittige groentecurry met kokosmelk
Pittige Groentecurry Met Kokosmelk
Introductie
Op zoek naar een heerlijk vegetarisch gerecht met een pittige twist? Dan is deze groentecurry met kokosmelk zeker iets voor jou. Het is een perfecte maaltijd voor een koude dag en je kunt er ook nog eens allerlei groenten in verwerken. Voordat we beginnen met het recept, laten we eerst de ingrediënten bekijken.
Ingrediënten
- 500 gram groenten (bijv. bloemkool, paprika, wortels, broccoli, courgette, pompoen)
- 1 grote ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje gember (ongeveer 2 cm)
- 1 blikje kokosmelk (400 ml)
- 1-2 eetlepels currypasta (naar smaak)
- 1-2 eetlepels zonnebloemolie
- Zout en peper
- Verse koriander voor garnering
Instructies
- Schil de ui, knoflook en gember en snijd ze fijn.
- Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn.
- Voeg de currypasta toe en roer goed door.
- Voeg de groenten toe en bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
- Giet de kokosmelk erbij en roer alles goed door.
- Breng de curry aan de kook en laat het vervolgens sudderen op laag vuur tot de groenten gaar zijn.
- Proef of er nog zout en peper nodig is.
- Garneer met verse koriander.
Opbrengst & Voeding
Dit recept levert 4-6 porties op en heeft ongeveer 300-400 calorieën per portie.
Serveertips
Deze curry past goed bij rijst of naanbrood. Voor een extra beetje pit kun je ook wat chilivlokken toevoegen. Verder kun je er ook nog wat cashewnoten of rozijnen doorheen doen voor een crunchy of zoete twist.
Alternatieven
Op zoek naar budgetvriendelijke alternatieven voor dit gerecht? Gebruik in plaats van kokosmelk gewone melk, of maak de curry zonder vleesvervangers. Daarnaast kun je ook nog eens experimenteren met verschillende kruiden en groenten om jouw perfecte curry te creëren.
Geef een reactie