Pittige Indiase Kip Tikka Masala
Pittige Indiase Kip Tikka Masala
Van een Hollandse foodie
Ingrediënten:
- 500 gr kipfilet
- 400gr tomaten uit blik
- 200 ml kokosmelk
- 1 ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook geperst
- 1 tl gemberpoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkumapoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl zout
- 2 el olie om in te bakken
- Verse koriander om te garneren
Bereiding:
-
Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de geperste knoflook,
gemberpoeder, komijnpoeder, kurkumapoeder, korianderpoeder,
paprikapoeder, cayennepeper en zout. Voeg de kipblokjes toe en
meng ze goed totdat de kruiden goed zijn verdeeld. Laat de kip
marineren voor ongeveer 30 minuten in de koelkast. -
Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur en voeg de gesnipperde
ui toe. Bak tot de ui glazig is en voeg vervolgens de gemarineerde
kipblokjes toe. Bak de kip tot het goudbruin is en voeg de tomaten
uit blik toe. Laat alles 5 minuten sudderen terwijl je af en toe
roert. -
Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat alles nog 10 minuten
sudderen. Serveer warm met rijst of naanbrood en garneer met verse
koriander.
Opbrengst & Voeding:
Dit recept is goed voor 4 porties.
Voedingswaarde per portie: 420 kcal | 31 g eiwit | 19 g koolhydraten |
27 g vet | 7 g vezels
Inleiding:
Deze Pittige Indiase Kip Tikka Masala is een van mijn favoriete
recepten om te maken voor een gezellige avond thuis. De heerlijke
combinatie van kruiden en specerijen zorgt voor een smaakexplosie in
je mond, terwijl de romige kokosmelk het geheel mooi in balans brengt.
Of je nu een fan bent van de Indiase keuken of niet, deze kip tikka
masala zal gegarandeerd indruk maken op jou en je gasten!
Serveren Tips:
-
Serveer met witte rijst, basmatirijst of naanbrood voor een
authentieke Indiase maaltijd. -
Garneer met verse koriander, plakjes rode ui en een scheutje
limoensap voor extra smaak. -
Maak een beetje extra saus voor de liefhebbers, want dit gerecht is
heerlijk om te dippen met naanbrood.
Budgetvriendelijke Alternatieven:
Je kunt dit recept gemakkelijk budgetvriendelijker maken door te
gebruiken wat je al in huis hebt en te letten op aanbiedingen in de
supermarkt. Hier zijn enkele suggesties:
-
Vervang de kipfilet door kippendijen, kippenbouten of zelfs
vegetarische kipstukjes. -
Gebruik in plaats van tomaten uit blik verse tomaten of tomatenpuree
verdund met water. -
In plaats van kokosmelk kun je ook yoghurt, slagroom of kookroom
gebruiken. -
Kijk of er kruidenmixen in de aanbieding zijn die je in plaats van
losse specerijen kunt gebruiken.
Geef een reactie