Romige aspergesoep met gerookte zalm
Romige aspergesoep met gerookte zalm
Door: Sophie’s Keukenavonturen
Ingrediënten:
- 500g witte asperges
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 200ml slagroom
- 200g gerookte zalm, in reepjes
- Verse peterselie, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Schil de asperges en snijd de harde uiteinden eraf. Snijd ze in stukjes van ongeveer 3 cm.
- Verhit wat olie in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg de asperges toe aan de pan en bak ze kort mee. Voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen tot de asperges zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Roer de slagroom door de soep en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in kommen en garneer met de reepjes gerookte zalm en verse peterselie.
Opbrengst & Voedingswaarde:
Dit recept is voldoende voor 4 personen. Per portie bevat de soep ongeveer 350 calorieën.
Introductie:
Het aspergeseizoen is weer begonnen en wat is er nu lekkerder dan een romige aspergesoep met gerookte zalm? Deze soep is heerlijk romig en vol van smaak, perfect voor een lente- of zomerdag. Het is ook een geweldige manier om van die verse asperges te genieten!
Serveringstips:
Serveer de soep met een stukje knapperig stokbrood of een frisse salade voor een complete maaltijd. Een glas koele witte wijn past hier ook perfect bij.
Alternatieven:
Als je een budgetvriendelijke optie wilt, kun je de gerookte zalm vervangen door een gebakken stukje kabeljauw of zelfs een gekookt ei. Dit geeft de soep een andere, maar nog steeds heerlijke smaak.
Geef een reactie